Tickets & info – meets LantarenVenster

Bekijk hier alle praktische informatie voor jouw bezoek aan de Pleinbioscoop meets LantarenVenster

Click here for English info

English

Bekijk het programma van Pleinbioscoop meets LantarenVenster

Hier

PRAKTISCHE INFORMATIE PLEINBIOSCOOP MEETS LANTARENVENSTER

Dit jaar gaat de dingen bij Pleinbioscoop net even anders dan je gewend bent. In het kort:

 • Alleen toegankelijk met online ticket, geen deurverkoop
 • Tickets zijn inclusief stoel, die alvast klaarstaat
 • We kijken alle films met een koptelefoon
 • Wees lief voor elkaar en houd op het hele Pleinbioscoop terrein 1,5m afstand van elkaar
 • Blijf thuis bij klachten
 • Terrein opent 20.30 uur. Kom op tijd, dat scheelt rijen
 • Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan

Wil je meer informatie, lees dan even verder. Lees voor je bezoek aan Pleinbioscoop meets LantarenVenster ook even onze huisregels & coronamaatregelen, dan help je mee om veilig film te kijken met elkaar!


ALLES OVER TICKETS

De ticketverkoop voor Pleinbioscoop meets LantarenVenster is van start! Koop je tickets via de link die je terugvindt in het programma.

Tickets voor Pleinbioscoop meets LantarenVenster

Dat we tijdens deze coronacrisis toch samen met jullie film mogen kijken, is natuurlijk helemaal te gek! Maar daardoor gaan een aantal dingen wel iets anders dan je van Pleinbioscoop gewend bent. Zo is Pleinbioscoop meets LantarenVenster alleen toegankelijk met een geldig tickets dat je van tevoren online hebt gekocht.

Tarieven Pleinbioscoop meets LantarenVenster 2020

De prijs van een filmkaartje is iets hoger dan je van ons gewend bent. Dat komt omdat je prijs direct inclusief een stoel, koptelefoon en servicekosten is.

Je kunt twee soorten zitplaatsen kiezen:

 • Filmticket op het Pleinbioscoopveld
  Hier staan de stoeltjes op 1,5m van elkaar klaar. Bestel tegelijk met je tickets ook je drinken en snacks! Je kunt namelijk geen eigen drinken en eten meenemen. Om contact met de crew en rijen bij de bar te vermijden, gaan alle consumpties op bestelling. Als je je versnaperingen vooraf besteld, staan ze voor je klaar bij aanvang van de film.
 • Filmticket op het terras van Hotel New York
  Op dit terras word je bediend en kun je naast iemand zitten uit hetzelfde huishouden. Een ticket bestaat uit 2 zitplaatsen op het terras van Hotel New York incl. koptelefoon en met 15 euro bestedingstegoed voor een lekkere versnapering voorafgaand of tijdens de film.

Prijzen filmtickets (incl. stoeltje, koptelefoon en servicekosten)

 • Regulier ticket  €11
 • Steun-de-Pleinbios ticket  €14
 • Cineville korting €8
 • Tickets voor op het HNY terras zijn voor 2 personen én €15 bestedingstegoed voor eten & drinken

Hoe krijg ik korting met mijn Cineville pas?

Als je een Cineville past hebt, kun je het filmticket met korting kopen. We vragen je dan bij aankomst bij Pleinbioscoop naast je e-ticket ook je Cineville pas te laten zien.

Kan ik mijn ticket vanaf mijn smartphone scannen?

Dat kan. Zet hiervoor de helderheid van je smartphone op de hoogste stand. Houd je smartphone stevig vast tijdens het scannen.

Ik ben mijn e-tickets kwijt, hoe vind ik ze terug?

Als je tickets online hebt gekocht, dan kun je op deze pagina inloggen om je tickets opnieuw te downloaden.

Wat moet ik doen als ik niet naar de Pleinbioscoop kan en graag een andere avond wil komen?

Stuur ons ten minste vijf dagen voor de dag van de desbetreffende film een mail via het onderstaand contactformulier, zodat wij je ticket kunnen inwisselen.


OVERIGE VRAGEN

Mag ik eigen eten en drinken meenemen?

Je mag dit jaar zelf geen eten en drinken meenemen. Direct met je tickets kun je hapjes en drankjes bestellen. Dan staan je versnaperingen klaar wanneer je bij het terrein aankomt. Dat is lekker binnenkomen, scheelt rijen bij de bar en zo heb je minder contactmomenten met onze crew, en dat is wel zo veilig. Het is mogelijk om op het terrein nog drankjes bij te bestellen, betaal dan bij voorkeur contactloos met PIN.

Bij hitte, mag je uiteraard wel een eigen flesje water meenemen (liever geen glazen fles).

Moet ik een stoeltje meenemen of kan ik een stoeltje huren?

Tijdens deze speciale editie van de Pleinbioscoop is je ticket inclusief een stoeltje. De stoelen staan met 1,5m afstand ertussen voor je klaar op het terrein. Het enige wat jij nog hoeft te doen is neer te strijken op je favoriete plekje. Wil je het extra comfortabel (en warm) maken? Neem dan lekker een eigen dekentje mee!

Mogen we samen zitten, als we één huishouden zijn?

Wij weten natuurlijk niet wie één huishouden zijn en wie niet. Daarom geldt voor iedereen dezelfde huisregel tijdens de Pleinbioscoop: houd allemaal 1,5 meter afstand van elkaar. Stoeltjes verplaatsen mag dus ook niet. Omdat we tijdens de coronacrisis dit evenement organiseren, zijn we gebonden aan een aantal extra regels en maatregelen zodat die voor iedereen het veiligst is. Wil je toch tegen elkaar aankruipen? Op het terras van Hotel New York kun je ook de film meekijken en mag je met twee personen aan één tafeltje zitten. Let op! dit zijn aparte tickets, verkrijgbaar in de ticketshop.

Zijn er toiletten aanwezig?

Ga voor je naar de Pleinbioscoop komt nog naar het toilet. Maar voor het geval je toch naar het toilet moet tijdens de film, zijn er enkele toiletten op het terrein.

Kijken we de films met koptelefoon?

Tijdens Pleinbioscoop meets LantarenVenster kijken we de films met koptelefoons op. Deze worden bij de ingang uitgedeeld en moet iedereen na afloop ook weer bij de uitgang inleveren. Er wordt veel extra liefde en aandacht aan het schoonhouden van alle apparatuur besteed.

Vanaf hoe laat is de Pleinbioscoop meets LantarenVenster geopend?

De deuren van de Pleinbioscoop gaan om 20.30 uur open. Voor ieders veiligheid willen we zoveel mogelijk rijen bij de ingang voorkomen. Daarom vragen we je om op tijd te komen, dan kun je direct het mooiste plekje kiezen. Tussen 21.30 en 21.45 begint het filmprogramma, bekijk voor de exacte starttijd van jouw film in het programma.

Gaat de Pleinbioscoop door als het regent?

De Pleinbioscoop draait altijd film, ook als het regent. We zeggen alleen af wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat door noodweer. Mocht dit het geval zijn, dan melden we dit zo snel mogelijk via onze social media en website.

Als het regent is er geen bediening op het Hotel New York terras. Je kunt dan alsnog je drankjes en snacks halen bij de bar van de Pleinbioscoop. Je €15 bestedingstegoed dat inbegrepen zit in je HNY-ticket, is dan ook daar geldig.

Worden mijn tickets vergoed bij slecht weer?

Zolang de Pleinbioscoop doorgaat, worden gekochte kaartjes niet vergoed. Alleen als de film wordt afgelast, bijvoorbeeld vanwege gevaarlijk noodweer, worden tickets wel vergoed. Mensen met een e-ticket ontvangen een e-mail met een formulier voor het retourneren van het aankoopbedrag. Mensen met overige tickets kunnen dit formulier ook invullen, dit zal direct na het afgelasten van de film op onze website verschijnen.

Wat is de route?

Pleinbioscoop meets LantarenVenster vindt plaats op de kop van de Wilhelminapier, achter Hotel New York. De ingang van het Pleinbioscoop terrein is naast Hotel New York. Het terrein is goed met de fiets, OV en auto bereikbaar. Vanaf metrohalte Wilhelminaplein is het ongeveer 10 minuten lopen. Plan je route op www.9292ov.nl

Waar kan ik parkeren?

Op de Wilhelminapier is veel parkeergelegenheid op het parkeerterrein voor Hotel New York of in één van de vele parkeergarages. Let op! Het is overal betaald parkeren.

In parkeergarage WPC (World Port Center), naast ons Pleinbios terrein, kun je de hele avond parkeren (18-01 uur) voor slechts €7,50. Reserveer dit vooraf online via deze link en kies voor Avond Parking.

Mogen honden ook van de film genieten?

Honden mogen mee naar de film (katten trouwens ook) maar dienen altijd aangelijnd te zijn. Houd rekening met andere bezoekers, door met je hond bijvoorbeeld aan de rand van het publieksvak te gaan zitten.

Mag ik roken tijdens de film?

Om alle bezoekers een optimale filmbeleving te bezorgen, is het niet toegestaan te roken binnen de publieksvakken. We raden mensen die willen roken tijdens de film dan ook aan plaats te nemen op de terrassen achterin en aan de zijkant van het terrein. Tussendoor roken kan natuurlijk ook: loop dan eventjes het publieksvak uit.

Hoe toegankelijk is de Pleinbioscoop voor bezoekers met een fysieke beperking?

De Pleinbioscoop is volledig rolstoeltoegankelijk en er is een mindervalidentoilet aanwezig. Daarnaast bieden we een programma aan speciaal voor doven en slechthorenden.

Kan ik aan de slag als vrijwilliger bij Pleinbioscoop?

Wat leuk dat je ons wilt helpen! Stuur een mailtje naar vrijwilligers@stichtingdeloodsen.nl, dan nemen onze vrijwilligerscoördinatoren contact met je op.

Kan ik adverteren op jullie scherm?

Dat kan. Stuur een mailtje naar info@pleinbioscooprotterdam.nl voor meer informatie.

Click here for English info

English