Bedankt voor je bezoek aan de Pleinbioscoop Schiedam!

Pleinbioscoop trok verder na de 19 dagen in het Museumpark! Dit jaar streken we neer in het groene, romantische Beatrixpark in Schiedam. Van 12 tot en met 14 september stond het park in het teken van zwoele zomeravonden vol film. Het waren drie filmavonden om nooit meer te vergeten.

Programma

12 september: Lazzaro felice

Een film met één been in het heden en één in het verleden: dat is Lazzaro felice. Een sprookjesachtig, magisch realistisch verhaal over het Italiaanse plattelandsleven. Waan je op de uitgestrekte akkers van Italië met dromerige boerenjongen Lazzaro: pure onschuld in een dramatische omgeving. De film won de Youth Jury Award op International Film Festival Rotterdam en de prijs voor beste scenario op het filmfestival van Cannes.

13 september: Notting Hill

Het jaar is 1999. De blauwe ogen van Hugh Grant en de glimlach van Julia Roberts zijn op hun hoogtepunt van aantrekkelijkheid. De Britse pond staat nog stevig in de wisselkoersen en mobiele telefoons kunnen alleen maar bellen. En, niet te vergeten, niemand weet nog wat Brexit betekent. Laat je meevoeren naar het Londen van weleer in deze absolute romcom-klassieker, waarbij een filmster verliefd wordt op een doodgewone man. Het liefdesverhaal is zoet, maar de droge Britse humor houdt de vaart erin. 

14 september: Isle of Dogs

Wes Anderson zorgt altijd voor visueel spektakel, gedetailleerd tot op de millimeter. Zo ook in deze heerlijke stop-motionfilm over man’s best friend. In een nabije, dystopische toekomst worden alle honden in Japan verbannen naar een eiland van afval. Atari Kobayashi pikt dit niet en gaat op zoek naar zijn hond Spots. Van de woordgrap in de titel tot de visuele humor: tijdens de hele film zit je op het randje van je mand, eh stoel.