Nieuw bij de Pleinbioscoop: kinderfilms!

Iedere woensdag en zondag tijdens de Pleinbios: kinderfilms. Naar de film in de zomer? Zeker wel!

We zorgen voor een complete Pleinbioservaring met popcorn, snoephuis, kaartjes kopen en laten scheuren, een mooi scherm en bijzondere films. Omdat dit programma overdag plaatsvindt is het overdekt (anders is de projectie niet goed zichtbaar).

Alle kinderfilms zijn Nederlands gesproken.


 • Kaartjes kosten 5 euro per stuk of 2,50 euro met het Jeugd Vakantiepaspoort.
 • Bij online reserveren betaal je 1 euro transactiekosten per ticket.
 • Ouders die in de zon willen zitten en de film niet hoeven te zien mogen gratis het terrein op.
 • De film begint om 13:30 uur.
 • Je bent vanaf 12:45 uur welkom.
 • Je kunt ook aan de deur kaartjes kopen.
 • Adres voor navigatie: Museumpark 32.
 • De 10-rittenkaart is geldig voor de kinderfilms, maar geeft geen garantie tot toegang bij uitverkochte kinderfilms.
 • Voor de kinderfilms zijn ongeveer 65 kaartjes per vertoning te koop.
 • Datumloze tickets voor de Pleinbioscoop zijn geldig, maar bieden geen garantie tot toegang bij een uitverkochte voorstelling.
 • De Rotterdampasactie (1 x gratis) kan ingezet worden wanneer er nog tickets aan de deur verkrijgbaar zijn, maar er kan niet mee worden gereserveerd online. Kaartjes met de korting van het Jeugdvakantiepaspoort kunnen wel online geboekt worden.

Programma (scroll naar beneden voor trailers):

 • Woensdag 16 augustus – SOLAN & LUDWIG: DE GROTE KAASRACE (uitverkocht)
 • Zaterdag 19 augustus – SING (uitverkocht)
 • Zondag 20 augustus – DE ZOON VAN WINNETOU – i.s.m. Cinekid
 • Woensdag 23 augustus – KUBO AND THE TWO STRINGS
 • Zondag 27 augustus – CHIMPANZEE – i.s.m. WFFR

Reserveer kaartjes online

KLIK

Woensdag 16 augustus:
Solan & Ludwig: de Grote Kaasrace (uitverkocht)

(Rasmus A. Sivertsen, 2017, 78 min, het leukst voor kids vanaf groep 3)

Stop-motion animatie is een onmisbaar onderdeel van iedere succesvolle opvoeding. Daarom moet je deze film, van de Noorse animatiestudio Qvisten, zeker gaan zien. De ekster Solan heeft een groot, niet geheel gerechtvaardigd vertrouwen in zijn eigen kunnen. Wanneer hij hoort over een traditionele wedstrijd tussen zijn Noorse bergdorp Flåklypa en het rivaliserende buurdorp Slidre, wil hij onmiddellijk meedoen. Samen met de pessimistische egel Ludwig en uitvinder Reodor probeert hij de race te winnen in Solan en Ludwig: De grote kaasrace.


Zaterdag 19 augustus: SING (uitverkocht)

(Garth Jennings, 2016, 108 min, leuk voor alle leeftijden)

De ongelooflijk optimistische koala Buster Moon is de eigenaar van een slechtlopend en krakkemikkig theater. Als laatste redmiddel besluit hij een zangwedstrijd te organiseren voor alle dieren in de stad. Als hij per ongeluk flyers verspreidt met een hoofdprijs van 100.000 euro heeft hij de poppen aan het zingen, ahum dansen. Hartverwarmend en komisch drama met een extatisch einde.


Zondag 20 augustus:
De Zoon van Winnetou

(2015, André Erikau, 91 min, het leukst voor kids vanaf groep 5)

Max is in zijn hart een echte indiaan, ook al is hij dik, bleek en draagt een bril. Wanneer hij zijn indianenpak aan heeft en in zijn tent zit, hoeft hij niet na te denken over zijn ouders die net gescheiden zijn. Op een dag hoort Max dat het indianenpretpark een nieuwe zoon van Winnetou zoekt voor hun show. Max zet alles op alles om de rol te bemachtigen.

Let op: de trailer is in het Duits, maar de film is Nederlands gesproken.

In samenwerking met:


Woensdag 23 augustus:
Kubo and the two Strings

(2016, Travis Knight, 98 min, het leukst voor kids vanaf groep 5)

Hadden we al gezegd dat stop-motion animatie een onmisbaar onderdeel is van iedere succesvolle opvoeding? Deze prachtige film kostte ruim 19 maanden om te animeren (door animatiestudio Laika, bekend van Coraline) en dat is te zien. Een muzikaal verhaal, waar invloeden van Japanse volksverhalen, kunst, boeddhisme en taoïsme in doorklinken. Met glansrol voor een instrumentale cover van ‘While my guitar gently weeps”.


Zondag 27 augustus:
Chimpanzee

(2012, Fothergill & Linfield, 77 min, het leukst voor kinderen vanaf groep 5, maar ook geschikt voor jongere kinderen die niet snel bang zijn)

Het Wildlife Film Festival Rotterdam, dit jaar van 26 t/m 29 oktober, selecteerde voor ons deze documentaire. Peuterchimpansee Oscar heeft, na een aanval op zijn groep, geen moeder meer. Gelukkig vindt er een onwaarschijnlijke adoptie plaats: Freddy, de leider van een andere groep, neemt Oscar onder zijn hoede en wordt een soort moeder en vader in één. Dit is de eerste keer dat een altruïstische daad onder chimpansees op film is gedocumenteerd. De film is Nederlands gesproken met een voice-over van Carice van Houten.

De film windt er geen doekjes om en is (net zoals de natuur zelf) niet geheel geweldloos, maar kleinere kinderen zullen dit niet per se doorhebben.

In samenwerking met: