Rotterdamse Dakendagen x Pleinbioscoop Presenteert: Taxi Driver

YOU TALKIN’ TO ME?
Pleinbioscoop zoekt het avontuur op. Films op spannende plekken waarbij film en locatie elkaar versterken: hoog in de lucht, op het water of ver onder de grond. Dit noemen we ‘Pleinbioscoop Presenteert’. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen hebben we een heel bijzondere editie voor je in petto. Want waar beter te genieten van de ijskoude New Yorkse thriller Taxi Driver dan op het dak van de Q-Park Bijenkorf Parkeergarage? Hoog boven de drukke stad, met de zachte echo van auto’s en motors die beneden voorbijrijden.

TAXI DRIVER (1976)
Martin Scorsese’s klassieker Taxi Driver verbeeldt hoe veteraan en taxichauffeur Travis Bickle (Robert de Niro) langzaam wegzakt in zijn eigen gekte. Terwijl hij in zijn gele taxi door New York rijdt, ziet hij enkel nog de goorheid en viezige decadentie van de stad – zowel op straat als op zijn eigen achterbank. Zijn nachtelijke beslommeringen worden steeds meer een voedingsbodem voor gewelddadige fantasieën. In Taxi Driver is de stad als een open riool en ziet Travis zichzelf als putdeksel.

OVER DE LOCATIE
De Q-Park Bijenkorf parkeergarage vind je aan de Aert van Nesstraat. Veel centraler wordt het niet in Rotterdam. Het schuine dak ligt genesteld tussen de hoogbouw en je kijkt zo naar binnen bij verschillende wolkenkrabbers aan en rondom de Coolsingel. De straat zie je niet, wel hoor je stadsgeluiden in de verte, van toeters en motoren beneden op de straat.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Pleinbioscoop zorgt, zoals je van ons gewend bent, voor stoelen en dekentjes. We zitten bovenop een parkeergarage, dus hier kun je je auto makkelijk kwijt. Met de fiets komen mag ook, graag zelfs! Je fiets kan terecht in de fietsenstalling. Neem vervolgens de lift via de voetgangersingang van de parkeergarage naar boven.
Frisdrank en popcorn koop je bij ons aan de bar. We verkopen geen alcoholische drank, maar je mag zelf je favoriete chips of een drankje meenemen. Ook je eigen kussens en stoeltjes zijn welkom.

Datum: zaterdag 1 juni 2019
Locatie: Q-Park Bijenkorf Parkeergarage
Deur open: 21:30 uur
Aanvang film: 22:30 uur
Einde film: 00:20 uur
Entree: € 8
Let op: Dit dak is rolstoeltoegankelijk

Koop je tickets hier!

Klik