Kapsalon Romy

woensdag 19 augustus 2020

Start voorprogramma: 20:30
Start Hoofdfilm: 21:30
Duur Film: 92 minuten
Verwachte eindtijd: 23:00
Voorfilm: Blind Date (Camiel Schouwenaar)

IMDB score:
Jaar:
Land:

De band tussen de 10-jarige Romy en haar strenge oma, kapster Stine, is broos, maar verandert ingrijpend als oma steeds vergeetachtiger wordt.

Regie:
Met o.a.:

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid.

Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

De regie in Kapsalon Romy is in handen van Mischa Kamp, die eerder Het Paard van Sinterklaas, Tony 10 en Jongens maakte.  De film werd op het Noorse International Children’s Film Festival bekroond als Beste Europese Jeugdfilm van 2019.

★★★★★ Trouw: “Kapsalon Romy is nuchter, helder, grappig én hartveroverend geëngageerd… De film amuseert, ontroert en laat niet snel meer los.”

★★★★ de Volkskrant: “Een aangrijpende en levenslustige film … Het samenspel tussen de generaties is uitmuntend.”

★★★★ De Telegraaf: “Bos en Kamp weten hun warmmenselijke vertelling te injecteren met een gezonde dosis luchtigheid en avontuur. En bovenal met een liefde die zelfs de grootste geestelijke rimpels gladstrijkt.”

★★★★ VPRO Gids: “een energieke, inspirerende en bovenal eerlijke film.”

★★★★ NRC: “Dementie zonder dat het zwaar wordt in Kapsalon Romy. Vita Heijmen en Beppie Melissen leveren een indrukwekkende prestatie.”

Taal en kijkadvies

Nederlands gesproken

Tickets & info

Omdat dingen wat anders gaan dan je van ons gewend bent, zetten we even de belangrijkste info op een rij. Lees dit even voordat je je tickets voor Pleinbioscoop meets LantarenVenster koopt! Check vooral ook nog even onze huisregels & coronamaatregelen en vind antwoord op al je vragen in de FAQ.

In het kort:

 • Alleen toegankelijk met online ticket, geen deurverkoop
 • Tickets zijn inclusief stoel, die alvast klaarstaat
 • We kijken alle films met koptelefoons
 • Wees lief voor elkaar en houd op het hele Pleinbioscoop terrein 1,5m afstand van elkaar
 • Blijf thuis bij klachten
 • Terrein opent 20.30 uur. Kom op tijd, dat scheelt rijen
 • Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan

Tarieven Pleinbioscoop meets LantarenVenster 2020

De prijs van een filmkaartje is iets hoger dan je van ons gewend bent. Dat komt omdat je prijs direct inclusief een stoel, koptelefoon en servicekosten is.

Je kunt twee soorten zitplaatsen kiezen:

 • Filmticket op het Pleinbioscoopveld
  Hier staan de stoeltjes op 1,5m van elkaar klaar. Bestel tegelijk met je tickets ook je drinken en snacks! Je kunt namelijk geen eigen drinken en eten meenemen. Om contact met de crew en rijen bij de bar te vermijden, gaan alle consumpties op bestelling. Als je je versnaperingen vooraf besteld, staan ze voor je klaar bij aanvang van de film.
 • Filmticket op het terras van Hotel New York
  Op dit terras word je bediend en kun je naast iemand zitten uit hetzelfde huishouden. Een ticket bestaat uit 2 zitplaatsen op het terras van Hotel New York incl. koptelefoon en met 15 euro bestedingstegoed voor een lekkere versnapering voorafgaand of tijdens de film. Eten en drinken wordt door Hotel New York verzorgd. Met dit ticket is het mogelijk om vooraf gebruik maken van het Pleinbiosmenu. Wel vooraf even reserveren! Zie voor info hotelnewyork.nl/pleinbioscoop

Prijzen filmtickets (incl. stoeltje, koptelefoon en servicekosten)

 • Regulier ticket  €11
 • Steun-de-Pleinbios ticket  €14
 • Cineville korting €8
 • Tickets voor op het HNY terras zijn voor 2 personen én €15 bestedingstegoed voor eten & drinken

Nodig je vrienden ook uit voor Kapsalon Romy: