Honey Boy (uitverkocht)

maandag 24 augustus 2020

Start voorprogramma: 20:30
Start Hoofdfilm: 21:30
Duur Film: 94 minuten
Verwachte eindtijd: 23:00
Voorfilm: Downward Facing Dogs (Karsten de Vreugd)

IMDB score:
Jaar:
Land:

LaBeouf laat op semi-autobiografische wijze zien hoe hij als tiener beroemd werd om vervolgens als volwassene in een afkickkliniek te belanden

Regie:
Met o.a.:

Acteur Shia LaBeouf, vooral bekend van spektakelfilms als Transformers, maar recent ook in het subtielere The Peanut Butter Falcon, viel de laatste jaren vooral op dankzij arrestaties, dronken schandalen, rare uitspraken en performances. Nu is hij terug met de bejubelde autobiografische film Honey Boy.

LaBeouf laat op semi-autobiografische wijze zien hoe hij als tiener beroemd werd om vervolgens als volwassene in een afkickkliniek te belanden. De film draait om de 12-jarige Otis, die met zijn vader in een motel woont. Als succesvol kindacteur is Otis de kostwinnaar van het stel. Zijn vader, een Vietnamveteraan en voormalig rodeoclown en crimineel, raakte door zijn drank- en drugsverslaving aan lager wal en richt zich nu op het managen van de carrière van zijn zoon.

Honey Boy is geregisseerd door Alma Har’el naar een scenario van Shia LaBeouf. Het debuut van Har’el is een unieke samenwerking tussen filmmaker en onderwerp dat onderzoekt hoe kunst een therapeutische werking kan hebben en verbeelding hoop kan geven.

★★★★ de Volkskrant: “Muziek en camerawerk zorgen voor een dromerige sfeer, maar de dialogen – goed geschreven door LaBeouf, die ook met verve de rol van Otis’ vader speelt – zijn rauw en raak.

★★★★ NRC: “Niet geheel vrij van zelfmedelijden, maar in zijn intensiteit overtuigt deze verknipte vader-zoonfilm volledig.

★★★★ VPRO Cinema: “vooral het acteerwerk maakt indruk, met name van LaBoeuf zelf, die een versie van zijn eigen vader speelt.”

★★★★ de Telegraaf: “Debuterend

Taal en kijkadvies

Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Kijkadvies: 12+

Tickets & info

Omdat dingen wat anders gaan dan je van ons gewend bent, zetten we even de belangrijkste info op een rij. Lees dit even voordat je je tickets voor Pleinbioscoop meets LantarenVenster koopt! Check vooral ook nog even onze huisregels & coronamaatregelen en vind antwoord op al je vragen in de FAQ.

In het kort:

 • Alleen toegankelijk met online ticket, geen deurverkoop
 • Tickets zijn inclusief stoel, die alvast klaarstaat
 • We kijken alle films met koptelefoons
 • Wees lief voor elkaar en houd op het hele Pleinbioscoop terrein 1,5m afstand van elkaar
 • Blijf thuis bij klachten
 • Terrein opent 20.30 uur. Kom op tijd, dat scheelt rijen
 • Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan

Tarieven Pleinbioscoop meets LantarenVenster 2020

De prijs van een filmkaartje is iets hoger dan je van ons gewend bent. Dat komt omdat je prijs direct inclusief een stoel, koptelefoon en servicekosten is.

Je kunt twee soorten zitplaatsen kiezen:

 • Filmticket op het Pleinbioscoopveld
  Hier staan de stoeltjes op 1,5m van elkaar klaar. Bestel tegelijk met je tickets ook je drinken en snacks! Je kunt namelijk geen eigen drinken en eten meenemen. Om contact met de crew en rijen bij de bar te vermijden, gaan alle consumpties op bestelling. Als je je versnaperingen vooraf besteld, staan ze voor je klaar bij aanvang van de film.
 • Filmticket op het terras van Hotel New York
  Op dit terras word je bediend en kun je naast iemand zitten uit hetzelfde huishouden. Een ticket bestaat uit 2 zitplaatsen op het terras van Hotel New York incl. koptelefoon en met 15 euro bestedingstegoed voor een lekkere versnapering voorafgaand of tijdens de film. Eten en drinken wordt door Hotel New York verzorgd. Met dit ticket is het mogelijk om vooraf gebruik maken van het Pleinbiosmenu. Wel vooraf even reserveren! Zie voor info hotelnewyork.nl/pleinbioscoop

Prijzen filmtickets (incl. stoeltje, koptelefoon en servicekosten)

 • Regulier ticket  €11
 • Steun-de-Pleinbios ticket  €14
 • Cineville korting €8
 • Tickets voor op het HNY terras zijn voor 2 personen én €15 bestedingstegoed voor eten & drinken

Nodig je vrienden ook uit voor Honey Boy (uitverkocht):