Dolor y Gloria (uitverkocht)

donderdag 27 augustus 2020

Start voorprogramma: 20:30
Start Hoofdfilm: 21:30
Duur Film: 113 minuten
Verwachte eindtijd: 23:30

IMDB score:
Jaar:
Land:

Salvador Mallo, een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is blikt terug op de belangrijkste personen uit zijn leven om vrede te sluiten met heden en verleden.

Regie:
Met o.a.:

Dolor y gloria is de nieuwste film van Pedro Almodóvar (Hable con ella, Volver) met hoofdrollen voor Antonio Banderas en Penélope Cruz. In dit semi-autobiografische portret maakt de kijker een tijdreis door Almodóvars persoonlijke en cinematografische verleden, natuurlijk in de typische Almodóvar-stijl met prachtige muziek en betoverende beelden.

Salvador Mallo, een regisseur die over zijn hoogtepunt heen is en zich met zijn leven en carrière ergens tussen leven en dood bevindt, blikt terug op de belangrijkste personen uit zijn leven. Zowel zijn hoogte- als dieptepunten passeren de revue. Zo komt zijn jeugd in de jaren ’60 voorbij, zijn relatie met zijn moeder, zijn eerste en tweede liefde, maar ook hoe schrijven een manier werd om zijn pijn te verzachten en zijn eerste kennismaking met film.

Voor Dolor y Gloria liet Pedro Almodóvar zich inspireren door Federico Fellini’s 8½. Hoewel de filmmaker heeft aangegeven nooit een autobiografie te gaan maken, is dit zijn persoonlijkste werk tot nu toe. Penelope Cruz, die haar zevende film met Almodóvar maakte, speelt de rol van de moeder die bijna bezwijkt onder zorgen. De hoofdrol wordt vertolkt door Antonio Banderas, die de zilveren haardos van Almodóvar en zijn kleurrijke kleding overneemt, zonder te vervallen in een parodie. De regisseur noemt Banderas zijn “Mastroianni”, net als in Fellini’s 8½.

Banderas werd voor zijn rol in Dolor y Gloria op het filmfestival van Cannes beloond met de prijs voor Beste Acteur. De film was genomineerd voor 2 Oscars (beste acteur en beste niet-Engelstalige film).

★★★★★ NRC: “Glorieus… zijn meest persoonlijke en een van zijn beste films.”

★★★★ de Volkskrant: “Voor de kijker blijft er niets anders over dan genieten: van de schoonheid in ieder beeld, van het zowel ontroerende als geestige spel van vaste Almodóvar-acteur Banderas…

★★★★ Trouw: “Het kunnen de kleuren zijn, het kan het spel van Banderas zijn. Waarschijnlijk is het alles. Maar het is opmerkelijk dat je na bijna twee uur het liefst nog veel langer naar dit leven kijkt.”

Taal en kijkadvies:

Spaans gesproken
Nederlands ondertiteld
Kijkadvies: 16+

Tickets & info

Omdat dingen wat anders gaan dan je van ons gewend bent, zetten we even de belangrijkste info op een rij. Lees dit even voordat je je tickets voor Pleinbioscoop meets LantarenVenster koopt! Check vooral ook nog even onze huisregels & coronamaatregelen en vind antwoord op al je vragen in de FAQ.

In het kort:

 • Alleen toegankelijk met online ticket, geen deurverkoop
 • Tickets zijn inclusief stoel, die alvast klaarstaat
 • We kijken alle films met koptelefoons
 • Wees lief voor elkaar en houd op het hele Pleinbioscoop terrein 1,5m afstand van elkaar
 • Blijf thuis bij klachten
 • Terrein opent 20.30 uur. Kom op tijd, dat scheelt rijen
 • Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan

Tarieven Pleinbioscoop meets LantarenVenster 2020

De prijs van een filmkaartje is iets hoger dan je van ons gewend bent. Dat komt omdat je prijs direct inclusief een stoel, koptelefoon en servicekosten is.

Je kunt twee soorten zitplaatsen kiezen:

 • Filmticket op het Pleinbioscoopveld
  Hier staan de stoeltjes op 1,5m van elkaar klaar. Bestel tegelijk met je tickets ook je drinken en snacks! Je kunt namelijk geen eigen drinken en eten meenemen. Om contact met de crew en rijen bij de bar te vermijden, gaan alle consumpties op bestelling. Als je je versnaperingen vooraf besteld, staan ze voor je klaar bij aanvang van de film.
 • Filmticket op het terras van Hotel New York
  Op dit terras word je bediend en kun je naast iemand zitten uit hetzelfde huishouden. Een ticket bestaat uit 2 zitplaatsen op het terras van Hotel New York incl. koptelefoon en met 15 euro bestedingstegoed voor een lekkere versnapering voorafgaand of tijdens de film. Eten en drinken wordt door Hotel New York verzorgd. Met dit ticket is het mogelijk om vooraf gebruik maken van het Pleinbiosmenu. Wel vooraf even reserveren! Zie voor info hotelnewyork.nl/pleinbioscoop

Prijzen filmtickets (incl. stoeltje, koptelefoon en servicekosten)

 • Regulier ticket  €11
 • Steun-de-Pleinbios ticket  €14
 • Cineville korting €8
 • Tickets voor op het HNY terras zijn voor 2 personen én €15 bestedingstegoed voor eten & drinken

Nodig je vrienden ook uit voor Dolor y Gloria (uitverkocht):