Bacurau (uitverkocht)

zondag 16 augustus 2020

Start voorprogramma: 20:30
Start Hoofdfilm: 21:45
Duur Film: 130 minuten
Verwachte eindtijd: 00:00

IMDB score:
Jaar:
Land:

In het afgelegen Braziliaanse dorp Bacurau gebeuren onverklaarbare dingen nadat ineens hun plaats verdween van de kaart en de telefoonverbinding wegviel.

Regie:
Met o.a.:

Na de dood van haar oma Carmelita, keert kleindochter Teresa voor de begrafenis terug naar het geboortedorp Bacurau in het afgelegen droge noordoosten van Brazilië. De lokale bewoners vormen een hechte en kleurrijke gemeenschap. Als ze er achter komen dat hun woonplaats is verdwenen van alle navigatiesystemen en ook de telefoonverbindingen niet meer werken, ontstaat er veel onrust. Het blijkt de voorbode van bevreemdende gebeurtenissen die bedoeld zijn om onder de radar te blijven.

Bacurau is een bijzondere mix van western, thriller en science fiction die zich afspeelt in de nabije toekomst. Tegelijkertijd kan de film van schrijvers/regisseurs Kleber Mendonça Filho (Neighbouring Sounds, Aquarius) en Juliano Dornelles (production designer) gezien worden als een geëngageerd drama. Met zijn eerdere films haalde Mendonça Filho zich al de toorn van conservatief Brazilië op de hals en dat is met Bacurau niet anders. Hoewel ze er bijna tien jaar geleden aan begonnen, ligt de film genadeloos dicht op de hedendaagse realiteit. De wereldpremière was in 2019 op het Filmfestival van Cannes, waar de film de Juryprijs in de wacht sleepte.

Hoofdrollen zijn o.a. voor Bárbara Colen, Thomas Aquino en Silvero Pereira. Vermeldenswaardige rollen zijn er voor de Duitse cultster Udo Kier die in zijn carrière met vele gerenommeerde regisseurs werkte maar ook in TV-series en Hollywood blockbusters te zien was én de Braziliaanse ster Sonia Braga (Aquarius, Kiss of the Spider Woman) als de uitgesproken en alcoholistische dorpsdokter.

★★★★★ NRC: “de liefdesbaby van David Lynch en Alejandro Jodorowsky… Wedden dat Bacurau na één keer kijken opduikt in je dromen? En dat je hem daarna nog een keer wilt zien?”

★★★★ de Volkskrant: “een uitbundig genre-experiment.”

★★★★ VPRO Cinema: “sterke, verrassende film.

★★★★ Trouw: “Wat de film echt goed maakt, uitzonderlijk goed, is de soepele mix van stijlen die je erin vindt.”

Taal en kijkadvies

Portugees, Engels gesproken
Nederlands ondertiteld
Kijkadvies: 16+

Tickets & info

Omdat dingen wat anders gaan dan je van ons gewend bent, zetten we even de belangrijkste info op een rij. Lees dit even voordat je je tickets voor Pleinbioscoop meets LantarenVenster koopt! Check vooral ook nog even onze huisregels & coronamaatregelen en vind antwoord op al je vragen in de FAQ.

In het kort:

 • Alleen toegankelijk met online ticket, geen deurverkoop
 • Tickets zijn inclusief stoel, die alvast klaarstaat
 • We kijken alle films met koptelefoons
 • Wees lief voor elkaar en houd op het hele Pleinbioscoop terrein 1,5m afstand van elkaar
 • Blijf thuis bij klachten
 • Terrein opent 20.30 uur. Kom op tijd, dat scheelt rijen
 • Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan

Tarieven Pleinbioscoop meets LantarenVenster 2020

De prijs van een filmkaartje is iets hoger dan je van ons gewend bent. Dat komt omdat je prijs direct inclusief een stoel, koptelefoon en servicekosten is.

Je kunt twee soorten zitplaatsen kiezen:

 • Filmticket op het Pleinbioscoopveld
  Hier staan de stoeltjes op 1,5m van elkaar klaar. Bestel tegelijk met je tickets ook je drinken en snacks! Je kunt namelijk geen eigen drinken en eten meenemen. Om contact met de crew en rijen bij de bar te vermijden, gaan alle consumpties op bestelling. Als je je versnaperingen vooraf besteld, staan ze voor je klaar bij aanvang van de film.
 • Filmticket op het terras van Hotel New York
  Op dit terras word je bediend en kun je naast iemand zitten uit hetzelfde huishouden. Een ticket bestaat uit 2 zitplaatsen op het terras van Hotel New York incl. koptelefoon en met 15 euro bestedingstegoed voor een lekkere versnapering voorafgaand of tijdens de film. Eten en drinken wordt door Hotel New York verzorgd. Met dit ticket is het mogelijk om vooraf gebruik maken van het Pleinbiosmenu. Wel vooraf even reserveren! Zie voor info hotelnewyork.nl/pleinbioscoop

Prijzen filmtickets (incl. stoeltje, koptelefoon en servicekosten)

 • Regulier ticket  €11
 • Steun-de-Pleinbios ticket  €14
 • Cineville korting €8
 • Tickets voor op het HNY terras zijn voor 2 personen én €15 bestedingstegoed voor eten & drinken

Nodig je vrienden ook uit voor Bacurau (uitverkocht):