Adam (uitverkocht)

woensdag 26 augustus 2020

Start voorprogramma: 20:30
Start Hoofdfilm: 21:30
Duur Film: 98 minuten
Verwachte eindtijd: 23:15
Voorfilm: No One Gets Out Of Here Alive (Ramzi Bashour)

IMDB score:
Jaar:
Land:

Het leven van weduwe Alba, moeder van een 8-jarig meisje, verandert voorgoed wanneer de jonge en zwangere Semia bij haar aanklopt.

Regie:
Met o.a.:

Adam is de eerste featurefilm van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. Deze ode aan vrouwelijke solidariteit en het moederschap was één van de publieksfavorieten op het IFFR.

Adam vertelt het verhaal van twee vrouwen in Casablanca die op toevallige wijze samenkomen. Samia is zwanger en dakloos, en Abla is weduwe en alleenstaande moeder van de 8-jarige Warda.

Terwijl Samia van deur tot deur gaat om werk te zoeken, klopt ze aan bij Abla. Het leven van Alba speelt zich vooral in huis, van waaruit ze haar bakkerij runt. In eerste instantie wil Alba niets van Samia hebben, omdat ze in haar toestand een sociale paria is. Maar geleidelijk vinden de vrouwen steeds meer steun bij elkaar. Ondertussen bakken ze in de bakkerij de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen en ontwikkelt zich een vriendschap. Helaas is de rust die ontstaat, wanneer de vrouwen een gedeeld ritme vinden, tijdelijk. Naarmate de zwangerschap van Samia vordert, moet ze beslissen of ze de baby wil houden of ter adoptie wil afstaan.

Voorfilm: No one gets out of here alive

Als extra ondersteuning voor de geldinzamelingsactie van IFFR voor Beiroet, heeft IFFR een korte film uit Beiroet geselecteerd. No One Gets Out Of Here Alive door Ramzi Bashour is een verhaal over Walid, een kraanmachinist uit Syrië die probeert te overleven in Beiroet. De dagen zijn lang en het werk is gevaarlijk. De uitzichtloze situatie heeft alles en iedereen in zijn greep. Is er op zijn minst een sprankje hoop?

Meer info over de fundraising voor Beiroet door IFFR.

Doneer direct.

Taal en kijkadvies

Arabisch gesproken
Nederlands ondertiteld

Tickets & info

Omdat dingen wat anders gaan dan je van ons gewend bent, zetten we even de belangrijkste info op een rij. Lees dit even voordat je je tickets voor Pleinbioscoop meets LantarenVenster koopt! Check vooral ook nog even onze huisregels & coronamaatregelen en vind antwoord op al je vragen in de FAQ.

In het kort:

 • Alleen toegankelijk met online ticket, geen deurverkoop
 • Tickets zijn inclusief stoel, die alvast klaarstaat
 • We kijken alle films met koptelefoons
 • Wees lief voor elkaar en houd op het hele Pleinbioscoop terrein 1,5m afstand van elkaar
 • Blijf thuis bij klachten
 • Terrein opent 20.30 uur. Kom op tijd, dat scheelt rijen
 • Zelf eten en drinken meenemen is niet toegestaan

Tarieven Pleinbioscoop meets LantarenVenster 2020

De prijs van een filmkaartje is iets hoger dan je van ons gewend bent. Dat komt omdat je prijs direct inclusief een stoel, koptelefoon en servicekosten is.

Je kunt twee soorten zitplaatsen kiezen:

 • Filmticket op het Pleinbioscoopveld
  Hier staan de stoeltjes op 1,5m van elkaar klaar. Bestel tegelijk met je tickets ook je drinken en snacks! Je kunt namelijk geen eigen drinken en eten meenemen. Om contact met de crew en rijen bij de bar te vermijden, gaan alle consumpties op bestelling. Als je je versnaperingen vooraf besteld, staan ze voor je klaar bij aanvang van de film.
 • Filmticket op het terras van Hotel New York
  Op dit terras word je bediend en kun je naast iemand zitten uit hetzelfde huishouden. Een ticket bestaat uit 2 zitplaatsen op het terras van Hotel New York incl. koptelefoon en met 15 euro bestedingstegoed voor een lekkere versnapering voorafgaand of tijdens de film. Eten en drinken wordt door Hotel New York verzorgd. Met dit ticket is het mogelijk om vooraf gebruik maken van het Pleinbiosmenu. Wel vooraf even reserveren! Zie voor info hotelnewyork.nl/pleinbioscoop

Prijzen filmtickets (incl. stoeltje, koptelefoon en servicekosten)

 • Regulier ticket  €11
 • Steun-de-Pleinbios ticket  €14
 • Cineville korting €8
 • Tickets voor op het HNY terras zijn voor 2 personen én €15 bestedingstegoed voor eten & drinken

Nodig je vrienden ook uit voor Adam (uitverkocht):