A Private War

woensdag 21 augustus 2019

Zonsondergang: 20:53
Start voorprogramma: 21:23
Start Hoofdfilm: 21:48
Duur Film: 110 minuten
Verwachte eindtijd: 23:40

IMDB score: 6.7
Jaar: 2018
Land: UK, USA

Let op: 16+! Oorlogsverslaggeefster Marie Colvin (1956-2012) schrok nergens voor terug. Dit aangrijpende portret doet recht aan Colvins moed, maar toont ook hoe werk haar privéleven verwoestte.

Regie: Matthew Heineman
Met o.a.: Rosamund Pike, Greg Wise, Alexandra Moen, Tom Hollander

Oorlogscorrespondent Marie Colvin is niet het type journalist dat netjes achter de frontlinie toekijkt. Onbevreest stortte de journalist van The Sunday Times zich in gewapende conflicten in Syrie, Libie en Sierra Leone waar ze rebellenleiders en dicators interviewde en kanslozen een stem gaf. Bij een granaataanval in Sri Lanka verloor ze zelfs een oog, waarna ze haar kenmerkende ooglapje begint te dragen. De film wisselt bloedstollende scenes in oorlogsgebieden af met menselijke passages waarin we zien hoe de oorlog het privéleven van Colvin binnensluipt. Met drank, seks en therapie probeert ze te dealen met het trauma dat haar werk – of is dit haar roeping? – veroorzaakt.

Een sterke rol voor Rosamund Pike die met rauwe stem en een eeuwige sigaret tussen de vingers een eerbetoon brengt aan de grootste oorlogscorrespondenten van onze tijd.

Audio: English
Subtitles: Dutch
Kijkwijzer: 16 jaar en ouder

Nodig je vrienden ook uit voor A Private War: