Reserveer kaartjes online & bekijk het programma in een lijst

KLIK

Jeugd- en kinderfilms op de Pleinbioscoop!

Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tijdens de Pleinbios: kinder- en jeugdfilms. Is dat leuk, naar de film in de zomervakantie? Jazeker!

We zorgen voor een complete Pleinbioservaring met popcorn, snoephuis, kaartjes kopen en laten scheuren, een mooi scherm en bijzondere films. Omdat dit programma overdag plaatsvindt is het overdekt (anders is de projectie niet goed zichtbaar). Net als in het hoofdprogramma vertonen we een verzameling van de beste films van het afgelopen jaar.


Reserveer kaartjes online

KLIK

Info

  • Alle kinderfilms zijn Nederlands gesproken
  • Kaartjes kosten €6  per stuk of €4,50 met het Jeugd Vakantiepaspoort.
  • Ouders en begeleiders die in de zon willen zitten en de film niet hoeven te zien mogen gratis het terrein op en hoeven dus geen ticket te kopen.
  • De film begint om 11:00 uur of om 14:00 uur.
  • Je bent een half uur van tevoren welkom.
  • Je kunt ook aan de deur kaartjes kopen (indien ze nog beschikbaar zijn).
  • Tienrittenkaarten, vrijkaarten of datumloze kaarten bieden geen garantie op toegang bij een uitverkochte voorstelling.

Gordon en Paddy en de zaak van de gestolen nootjes (4+)

11 augustus en 24 augustus om 11:00 uur

De superslimme muis Paddy wil dolgraag rechercheur worden. Dat komt mooi uit, want de ietwat slome commissaris Gordon gaat net met pensioen! Hij zet haar dan ook gelijk aan het werk in de spannende zaak van de gestolen nootjes. De film onderscheidt zich van andere kindertitels door het prettig kronkelende en niet geheel voorspelbare verhaal. De liefdevolle details en de zachte toon van de animatie maken deze prettige kinderfilm helemaal af.

Nederlands gesproken


Maya: De Honingspelen (alle leeftijden)

10 augustus en 21 augustus om 11:00 uur

Het vrolijke bijtje Maya gaat in deze film een grote uitdaging aan: samen met haar insectenvrienden moet ze de eer van haar bijenkorf verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. En daar hangt nogal wat van af! Het inspirationele verhaal leert ons dat iedereen andere talenten heeft en dat je door samen te werken kunt bereiken wat eerst onmogelijk leek. Deze kleurrijke, extreem schattige film heeft voor alle leeftijden iets te bieden.

Nederlands gesproken


Corgi (6+)

14 augustus om 11:00 uur

Corgi Rex is een heel belangrijk hondje, hij is namelijk de lieveling van de Britse koningin. Hij heeft niks te vrezen en doet wat hij wil, tot hij door andere jaloerse corgi’s het paleis uitgejaagd wordt. Dan begint een spannende zoektocht naar huis, waarin hij leert wat echt belangrijk is in het leven.

Nederlands gesproken


Rita & Krokodil 2 (voor de kleuters)

17 augustus om 14:00 uur & 18 augustus om 11:00 uur

Rita is een kleuter met een heel bijzonder vriendje. Hij heet Krokodil en hij is een krokodil. Deze grote goedzak heeft altijd honger en zegt niet zoveel. Er is zelfs een kans dat krokodil alleen maar in de verbeelding van Rita bestaat. Maar dat mag de pret niet drukken! Samen gaan ze op avontuur. Deze speelse animatie is perfect voor kleuters. Zij gaan meerdere korte verhaaltjes zien, in totaal een programma van zo’n 50 minuten. 

Nederlands gesproken


Smallfoot (alle leeftijden)

17 augustus en 25 augustus om 11:00 uur

Mensen zijn al jaren op zoek naar Bigfoot. Maar wat als Bigfoot ook op zoek is naar ons? Smallfoot is het verhaal van de vastberaden yeti Migo die zeker weet dat mensen echt bestaan. Omdat niemand hem gelooft gaat hij zelf op zoek naar bewijs. Deze ijskoude comedy heeft voor alle leeftijden iets te bieden.

Nederlands gesproken


Janneman Robinson en Poeh (alle leeftijden)

14 augustus & 25 augustus om 14:00 uur

Janneman Robinson en Poeh is het hartverwarmende live-action verhaal over het bekende honingliefhebbende beertje en zijn beste vriend Janneman. De inmiddels volwassen Janneman vindt het moeilijk om de balans te vinden tussen werk en zijn gezinsleven. Gelukkig komen zijn oude vrienden uit het bos nog één keer in actie om hem, én zijn kinderen, te ondersteunen. Met onnavolgbare wijsheden biedt Poeh nieuw perspectief op wat er eigenlijk belangrijk is in het leven: “ze zeggen dat niks onmogelijk is, maar ik doe heel vaak niks!”

Nederlands gesproken


Missing Link (6+)

21 augustus om 14:00 uur

Missing Link gaat over de charmante Link: hij is de missende schakel tussen mensen en apen waar de wetenschap al vele jaren naar op zoek is. Hij is heel eenzaam, omdat niemand is zoals hij. Samen met avonturier Sir Lionel Frost gaat hij op zoek naar zijn verre familie: de yeti’s. Missing Link is een stop-motion-film: de scènes zijn niet zomaar geanimeerd, maar frame voor frame opgenomen met poppen in een studio. 

Nederlands gesproken


De Lego Film 2 (6+)

10 augustus en 24 augustus om 14:00 uur

De huidige generatie Lego films staat bekend om de hilariteit: iedereen vindt dit grappig. Wij kennen in ieder geval niemand die niet vrolijk wordt van de capriolen van rasoptimist Emmett. Deze keer moet hij alles helemaal zelf doen, want beste vriendin Lucy is gevangen genomen. Met geweldige bijrol van Lego Batman.

Nederlands gesproken


Mary Poppins returns (6+)

11 augustus en 18 augustus om 14:00 uur

Mary Poppins keert terug! De liefdevolle en charismatische nanny schiet nog een keer de Banks-familie te hulp na een tragische gebeurtenis. Deze sequel weet de magie van het origineel te vertalen voor een nieuwe generatie. Een hartverwarmende musical!

Nederlands gesproken

Reserveer kaartjes online & bekijk het programma in een lijst

KLIK