BIRD x Pleinbioscoop:
Finding Fela (vrijdag 26 juli)

Pleinbioscoop en BIRD hebben deze zomer iets bijzonders voor je in petto. Femi Kuti, zoon van Fela, is in town tijdens Rotterdam Unlimited. Ter ere van dit concert vertonen we de avond ervoor, op vrijdag 26 juli, de documentaire Finding Fela (2014) in Garden of BIRD. Na de screening in de tuin rol je gelijk door naar Transistor Rhythm, waar je de fijnste afro-, disco- en houseplaten van Afrika hoort.

Finding Fela (2014)

Hij was de uitvinder van de Afrobeat, rebelleerde tegen de Nigeriaanse overheid en werd hier meerdere malen voor gestraft: Fela Kuti wordt gezien als de grote muzieklegende van Nigeria. In de documentaire Finding Fela zien we hoe de door Jay-Z en Will Smith geproduceerde Broadway-musical Fela! hem lanceerde als internationale superster. Zo komen Paul McCartney, The Roots-drummer Questlove en Fela’s zonen aan woord, en zien we originele concertopnames waarin de schaars geklede Fela, vaak vergezeld door een joint, het podium betreedt. De Oscar-winnende regisseur Alex Gibney spaart zijn onderwerp niet. Zo worden Kuti’s vastgeroeste ideeën over vrouwenemancipatie en de ontkenning van zijn ziekte – in 1997 werd aids hem fataal – aan de kaak gesteld. Gibney toont liefdevol de mythe rond Fela Kuti, maar toont ook de man erachter.

Transistor Rhythm

Hoe vieren we het leven van Afro-beat legende Fela Kuti? Juist, met een clubavond waarin we je het beste laten horen dat funk, soul en afrobeat uit Afrika je te bieden heeft. Houd de website van BIRD voor de complete line-up.

Tijden en tarieven

Filmticket: €8,50 (UITVERKOCHT)
Film + Clubticket: €13,50 (UITVERKOCHT)
Clubticket: €7,50

Deuren open: 17.00
Start Film: 22.15
Einde Film: 00.15

Let op: Engels gesproken, geen ondertiteling

Finding Fela bekijk je met een koptelefoon. Borg voor de koptelefoon is een identiteitsbewijs, of €10,- cash of pin. Deze kun je ter plekke pinnen. Lever na afloop van de film je koptelefoon in om je borg terug te krijgen.

Koop hier je clubtickets

Klik!