Bubbelbrekers

Pleinbioscoop wil een ontmoetingsplek zijn voor alle Rotterdammers. Dat doen we door mooie films te vertonen op een groot plein met duizenden bezoekers tegelijk. Maar we willen nog nét iets meer doen. Door middel van een paar simpele acties hopen we nieuwe mensen met elkaar in contact te brengen. Op deze pagina vind je een overzicht van onze ‘bubbelbrekers’, kleine initiatieven om eens in gesprek te raken met iemand die je nog niet kent.

 

Kijk Annie met de ouderen van Humanitas in Schiebroek

Schiebroek en Hillegersberg opgelet! Pleinbioscoop Rotterdam heeft iets leuks voor jullie in petto. Wil jij een leuke film beleven én je buurtgenoten beter leren kennen? Kom dan gratis film kijken met de ouderen die zorg krijgen van Humanitas Akropolis. Op dinsdag 17 december om 15:30 uur kan je lekker meezingen met de bekende muziekfilm Annie.

Informatie
  • Datum: dinsdag 17 december 2019
  • Locatie: Atrium in Humanitas Akropolis, Achillesstraat 290, 3054 RL Rotterdam
  • Tijd: Vanaf 15:30 uur ben je van harte welkom in onze bioscoop voor een warme chocomel. Om 16:00 uur start het filmprogramma.
  • Toegang: Gratis! Wel graag even reserveren via de knop hieronder.
  • Over de film: Muzikale familieklassieker gebaseerd op de stripboekenreeks Little Orphan Annie uit de jaren 20. Een hartverwarmende film over de kleine, roodharige Annie die droomt van een leven buiten het smoezelige weeshuis waarin zij woont.

Reserveer gratis een plekje

Reserveer

Terugblik: Bubbelbrekers op de Pleinbioscoop in augustus 2019

Bubbelbreker #1 – Filmvertoningen met Coalitie Erbij

Vorig jaar was het al een groot succes tijdens de Pleinbioscoop: filmvertoningen voor ouderen die zorg krijgen van Humanitas. En ook dit jaar mogen we met Humanitas en de andere instellingen van de Coalitie Erbij speciale filmvertoningen met lunch organiseren. We krijgen dan 75 ouderen op bezoek, die voor de gelegenheid gehaald en gebracht worden. Voor deze filmvertoningen kopen we ook een paar kaartjes voor andere bezoekers. Dus vind je het leuk om aan te sluiten? Kom film kijken en een broodje eten!

Data: donderdag 15 en dinsdag 20 augustus
Locatie: de Loods op het terrein van de Pleinbioscoop
Tijd: 11:00 uur film en aansluitend een lunch op het terrein
Tickets: €6

Over de film Stan & Ollie

Steve Coogan en John C. Reilly kruipen met ongekende precisie in de huid van het legendarische komische duo Laurel & Hardy. In hun nadagen proberen zij hun carrière nog een boost te geven

Tickets voor Stan & Ollie op 20 augustus

Click

Bubbelbreker #2 – Fietsen met FietsMaatje

De Rotterdamse Unie van Vrijwilligers (UVV) is op zoek naar jongeren die het leuk vinden om met ouderen door Rotterdam te cruisen op een duofiets. Op donderdag 8 (Vice), 19 (Goede Buren) en 22 augustus (De Libi) zijn de FietsMaatjes aanwezig op de Pleinbioscoop om jou er alles over te vertellen. En je mag natuurlijk een stukje fietsen!

Wat doe je als Fietsmaatje?

Als FietsMaatje ga je samen met een oudere door Rotterdam cruisen, maar ook gezellig ergens koffie drinken. Je bent hiermee van enorme waarde voor iemand anders. Veel ouderen zouden maar wat graag willen fietsen, maar kunnen dit niet meer. FietsMaatje is voor hen echt een uitkomst.

Op de duofiets zit je naast elkaar, zodat je makkelijk met elkaar kan praten. De oudere mag meetrappen, maar dit hoeft niet. De fiets beschikt over elektrische trapondersteuning waardoor het jou nauwelijks energie kost.

Interesse? Check www.rotterdamse-helden.nl of stuur een berichtje naar deborah@uvvrotterdam.nl of 06-17264956.

Bubbelbreker #3 – Goede Buren Actie

Buren gaan samen voor half geld!

Op maandag 19 augustus vertonen we de Rotterdamse documentaire Goede Buren. Deze IDFA-publieksfavoriet behandelt een onderwerp dat alle Rotterdammers aangaat: vereenzaming van ouderen in onze stad. Aanleiding was het nieuwsbericht dat Bep de Bruin meer dan tien jaar dood in huis lag, voordat iemand haar vond. Dat is niet de manier waarop we onze samenleving willen inrichten. Zo ook Ada en Wilma, die in deze documentaire besluiten om vrijwilliger te worden voor een gemeentelijk programma tegen eenzaamheid.

Bij de Pleinbioscoop vinden we dat iedere Rotterdammer deze film gezien moet hebben. En we hopen dat Rotterdammers elkaar vaker gaan aanspreken, even kijken hoe het met de buurvrouw of buurman is. Daarom hebben we een actie bedacht: kom je met buurman of buurvrouw naar Goede Buren op 19 augustus, dan krijg je het tweede kaartje gratis!

Hoe werkt het?

Laat bij de kassa op het terrein allebei een poststuk zien dat aan jou is geadresseerd. Komen de adressen overeen (of heb je een goed verhaal over waarom dat niet zo is), dan krijg je het tweede ticket voor Goede Buren gratis!

Meer info over Goede Buren op maandag 19 augustus

Klik hier

Bubbelbreker #4 – Coming To Your Senses

Zaterdag 24 augustus vertonen we de voorfilm Geen Antwoord van Sam Piek. In samenwerking met Swan Harbour maakten Sam en het team van Pleinbioscoop deze film over miscommunicatie die kan ontstaan tussen doven en niet-doven. Op zaterdag 24 augustus gaat de korte film Geen Antwoord in première op het grote scherm tijdens Pleinbioscoop.

Het voorprogramma op 24 augustus staat volledig in het teken van Coming To Your Senses, een speciaal programma van Pleinbioscoop dat nu voor de vijfde keer plaatsvindt. Op deze avond zorgen we voor een inclusief festival waarin doven en slechthorenden zich welkom voelen. Vanaf 20:00 staan we klaar bij onze Meeting-point op het terrein, waar doven en niet-doven elkaar beter kunnen leren kennen aan de hand van spelletjes als gebarenmemory en Hints. Of leer je eigen naamgebaar bij onze balie voor gebarentaal! Eline Mann en haar band verzorgen de muziek en er zijn doventolken aanwezig.

Het programma:
20:00 tot 21:30 – spelletjes en activiteiten voor doven en niet-doven
21:30 tot 23:45 – filmprogramma met Geen Antwoord en Captain Marvel (ringleiding en tolken aanwezig)