Bubbelbrekers

Pleinbioscoop wil een ontmoetingsplek zijn voor alle Rotterdammers. Dat doen we door mooie films te vertonen op een groot plein met duizenden bezoekers tegelijk. Maar we willen nog nét iets meer doen. Door middel van een paar simpele acties hopen we nieuwe mensen met elkaar in contact te brengen. Op deze pagina vind je een overzicht van onze ‘bubbelbrekers’, kleine initiatieven om eens in gesprek te raken met iemand die je nog niet kent.

 


Filmvertoningen met Humanitas

Humanitas is een stichting die kwetsbare Rotterdammers helpt om op hun eigen manier te leven en zo zelfstandig mogelijk te wonen. Samen organiseren we meerdere filmvertoningen voor ouderen die zorg van Humanitas ontvangen. En daarbij zijn ook alle buren van harte welkom. Dus heb je zin in een leuke film, en wil je de buurt beter leren kennen? Je bent van harte welkom!

Eerdere filmvertoningen met Humanitas
Augustus 2018: Victoria & Abdul op de Pleinbioscoop (met Marja van Katendrecht als special guest)
November 2018: Alles is Liefde bij Humanitas Bergweg in Rotterdam Noord
December 2018: Kruimeltje bij Humanitas Akropolis in Schiebroek
Februari 2019: Pietje Bell bij Humanitas Steenplaat in Rotterdam Feijenoord


Naar de film met een Rotterdammer

We nodigden Rotterdammers uit om met een wildvreemde stadsgenoot naar de film te gaan. Géén romantiek, maar toch een blind date: gewoon om eens een nieuw iemand te leren kennen. Aan de oproep werd enthousiast gehoor gegeven. Dat gaan we vaker doen! Benieuwd hoe het was? Het verhaal van Leontine en Amina kun je lezen op de website van Cineville.

Lees hier het verhaal van Leontine en Amina!

Klik

Waar in Rotterdam ontmoeten we elkaar nog? – Fotoserie van Vers Beton

Vers Beton stelde een vraag: ‘Waar in Rotterdam ontmoeten we elkaar nog?’. Deze vraag leidde tot een fotoserie van twee Rotterdamse fotografen: Salih Kilic (foto links) en Loes van Duivendijk (foto rechts). Hoe is het in Rotterdam gesteld met ontmoetingsplekken? Stimuleert onze stad contact of kan dat nog wel wat beter? In april kwam het tot een debat, georganiseerd tijdens Motel Mozaïque. Op de Pleinbioscoop zullen we deze fotoserie tijdens de inloop op het scherm vertonen.

Lees meer over de fotoserie bij Vers Beton

Klik