Veelgestelde vragen

Bekijk hier alle praktische informatie voor jouw bezoek aan de Pleinbioscoop.

10-rittenkaart kopen?

Klik hier

Praktische informatie over Pleinbioscoop Schiedam?

Klik hier

Over de ticketverkoop

 

Click here for the English FAQ.

Wanneer wordt het programma bekend gemaakt en wanneer begint de ticketverkoop?

17 juli wordt het programma bekendgemaakt. Dan start ook de ticketverkoop. Houd onze social media en website in de gaten voor updates!

Online ticketverkoop

Koop je je ticket online, dan is deze alleen bedoeld voor de dag van de door jou geselecteerde film. Je kunt hier dus niet mee naar een andere film op een andere datum. Het e-ticket van de 10-rittenkaart ruil je bij je eerste bezoek aan de deur om voor een stempelkaart. Deze kun je tien keer gebruiken van 7 tot en met 25 augustus 2019.

Met een e-ticket hoef je niet in de rij te staan bij de kassa. Je kunt dan via de fast lane naar binnen. Je kunt e-tickets aanschaffen tot aan de start van de film.

Ticketverkoop bij de festivalkassa

De tickets bij de festivalkassa zijn zonder datum. Je kunt deze dus gebruiken op iedere dag dat je Pleinbioscoop wilt bezoeken. Pinnen bij de kassa is mogelijk.

Ticketverkoop bij Velvet Rotterdam

Je kunt ook tickets voor de Pleinbioscoop kopen bij platenzaak Velvet Music Rotterdam op de Oude Binnenweg 121a.

Tarieven Pleinbioscoop 2019

  • Normaal: €6 (inclusief transactiekosten)
  • Steun-de-Pleinbios-tarief (wanneer je ons een extra warm hart toedraagt): €8
  • Kortingstarief medewerkers Erasmus MC en Oogziekenhuis (op vertoon van pas): €5
  • Cinevillepashouders: €0
  • 10-rittenkaart: €40. Een e-ticket wissel je bij je eerste bezoek om voor een echte stempelkaart. Met max. 2 personen per avond te gebruiken.

Let op: bovenstaande informatie is niet van toepassing op locatievoorstellingen buiten de reguliere programmering in Museumpark.

Pleinbioscoop met Cineville

Cinevillepashouders kunnen op de avond zelf langs de kassa om hun ticket op te halen. Liever online reserveren? Tegen betaling van €1 kunnen Cinevillepashouders online reserveren. Je online ticket wordt op je pas gezet en gecheckt bij binnenkomst in de e-ticketrij of de fast lane.

Let op: Een Cineville-ticket is altijd exclusief de huur van een stoel. Cineville is niet geldig bij locatievoorstellingen.


Overige vragen

 

Kan ik aan de slag als vrijwilliger bij Pleinbioscoop?

Wat leuk dat je ons wilt helpen! Je kunt hier een formulier invullen en dan nemen onze vrijwilligerscoördinatoren contact met je op.

Vanaf hoe laat is de Pleinbioscoop geopend?

De deuren van de Pleinbioscoop gaan om 20:00 uur open. Je kunt hier dan terecht voor een hapje en een drankje, of om alvast een goede plek uit te zoeken. Ook zorgen we op verschillende dagen voor randprogrammering en korte films voorafgaand aan het hoofdprogramma.

Hoe laat begint het filmprogramma?

Dit verschilt per dag. De aanvang van de film heeft te maken met het tijdstip waarop de zon ondergaat. Bekijk de programmapagina van iedere film voor de actuele tijden. Onze tip: kom ruim op tijd. Zo houd je rekening met een eventuele rij en het zoeken van een plekje op het festivalterrein.

Gaat de Pleinbioscoop door als het regent?

De Pleinbioscoop draait altijd film, ook als het regent. We zeggen alleen af wanneer er een gevaarlijke situatie ontstaat door noodweer. Mocht dit het geval zijn, dan melden we dit zo snel mogelijk via onze social media en website.

Worden mijn tickets vergoed bij slecht weer?

Zolang de Pleinbioscoop doorgaat, worden gekochte kaartjes niet vergoed. Alleen als de film wordt afgelast, bijvoorbeeld vanwege gevaarlijk noodweer, worden tickets wel vergoed. Mensen met een e-ticket ontvangen een e-mail met een formulier voor het retourneren van het aankoopbedrag. Mensen met overige tickets kunnen dit formulier ook invullen, dit zal direct na het afgelasten van de film op onze website verschijnen.

Is de Pleinbioscoop wel eens uitverkocht?

Het terrein van de Pleinbioscoop is erg groot, dus het komt zelden voor dat we uitverkopen. Online reserveren is voornamelijk handig voor mensen die gebruik willen maken van de fast lane of die een ticket willen weggeven als cadeau.
Let op: dit geldt niet voor het kinderprogramma. Hierbij is de capaciteit beperkt en raden we aan om online te reserveren.

Wat moet ik doen als ik niet naar de Pleinbioscoop kan en graag een andere avond wil komen?

Als je je ticket aan de deur of bij Velvet hebt gekocht, dan staat er geen datum op en kun je komen naar de film van jouw keuze. Heb je je ticket online gekocht? Stuur ons dan ten minste vijf dagen voor de dag van de desbetreffende film een mail via het contactformulier onder aan deze pagina, zodat wij je ticket kunnen inwisselen.

Kan ik mijn ticket vanaf mijn smartphone scannen?

Dat kan. Zet hiervoor de helderheid van je smartphone op de hoogste stand. Houd je smartphone stevig vast tijdens het scannen of leg deze op de tafel bij de ticketcontrole. Zo kan hij niet vallen of anderzijds beschadigd raken.

Is de ticketprijs inclusief het huren van een klapstoel?

Het huren van een klapstoel is niet inbegrepen in de ticketprijs. We hebben ieder jaar een speciale actie met het Stoeltjescollectief, waarmee je bij Rotterdamse winkels en horeca een sticker kunt halen voor het gratis huren van een stoeltje. Meer informatie vind je hier.
Zonder sticker betaal je €1 voor de huur van een stoel. Je mag natuurlijk ook je eigen klapstoel, zitzak, bankje, picknickkleed of strandstoel meenemen.

Kan ik mijn stoeltje online reserveren?

Nee, maar er zijn altijd voldoende stoeltjes te huur op het terrein.

Ik ben mijn e-tickets kwijt, hoe vind ik ze terug?

Als je tickets online hebt gekocht, dan kun je op deze pagina inloggen om je tickets opnieuw te downloaden.

Mogen honden ook van de film genieten?

Honden mogen mee naar de film (katten trouwens ook) maar dienen altijd aangelijnd te zijn. Houd rekening met andere bezoekers, door met je hond bijvoorbeeld aan de rand van het publieksvak te gaan zitten.

Mag ik roken tijdens de film?

Om alle bezoekers een optimale filmbeleving te bezorgen, is het niet toegestaan te roken binnen de publieksvakken. We raden mensen die willen roken tijdens de film dan ook aan om plaats te nemen op de terrassen, achterin en aan de zijkant van het terrein. Tussendoor roken kan natuurlijk ook: loop dan eventjes het publieksvak uit.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen op de Pleinbioscoop?

Dat mag. Wel hebben we op het festivalterrein meerdere barren die de hele avond geopend zijn. Daarnaast verkopen we verse popcorn, snoepgoed, verse stroopwafels en nog veel meer.
Als je toch graag zelf iets meeneemt, let er dan op dat je eten en drinken niet in glas verpakt zijn. We zijn verplicht dit te controleren, dus het kan zijn dat de beveiliging vraagt of ze even in je tas mag kijken. Mocht je toch glaswerk bij je hebben, dan kun je dit gratis in bewaring geven bij onze flessengarderobe en aan het einde van de avond weer meenemen.
Aan de bar schenken we in hard plastic, waar we statiegeld op rekenen. Je kunt na afloop je beker inleveren en zo je statiegeld terug krijgen. Leuk feitje: we doen dit al zo sinds 2010. Zo houden we het Museumpark samen schoon!

Kan ik adverteren op jullie scherm?

Dat kan. Stuur een mailtje naar info@pleinbioscooprotterdam.nl voor meer informatie.

Wat is de route?

Het adres van de Pleinbioscoop is: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam.

De Pleinbioscoop ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Loopafstand 2 à 3 minuten van metrostation Eendrachtsplein en tram / bushaltes Eendrachtsplein (tramlijn 4 & 7, Stadsbus 32) en Museumpark (tramlijn 7). Klik hier voor Museumpark in Google Maps.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan recht onder de Pleinbioscoop in de Parkeergarage Museumpark. Dat is goedkoper dan op straat. Je kunt ook online reserveren voor extra korting.

Hoe toegankelijk is de Pleinbioscoop voor bezoekers met een fysieke beperking?

De Pleinbioscoop is volledig rolstoeltoegankelijk en er is een mindervalidentoilet aanwezig.