Tickets

Tickets voor de Pleinbioscoop koop je online of bij de kassa aan de deur.

Online kaartverkoop

Kaartjes die je online koopt zijn voor een specifieke datum en film. Je kunt deze alleen op die dag gebruiken. Je weet zeker dat je bij de deur niet in de rij hoeft te staan. Online kaartverkoop gaat door tot aan de start van de film. Een 10-rittenkaart die online gekocht is ruil je bij je eerste bezoek aan de deur om voor een stempelkaart.

Bij online reserveren betaal je 1 euro transactiekosten per ticket. 

Kaartjes aan de deur kopen

Kaartjes die je aan de deur koopt zijn datumloos. Je kunt dus ook extra kopen voor een volgende dag. Wel kan het zijn dat je, zeker bij lekker weer, in de rij staat bij de kassa. Aan de deur kun je pinnen.

Kaartjes bij Velvet

Ook bij platenzaak Velvet Rotterdam (Oude Binnenweg 121A)  kun je kaartjes kopen voor de Pleinbioscoop.

Tarieven Pleinbioscoop 2017

  • Normaal: 5,- euro
  • Steun-de-Pleinbios-tarief (wanneer je ons een extra warm hart toedraagt) 7,- euro
  • Kortingstarief medewerkers Erasmus MC en Oogziekenhuis (op vertoon van pas): 4,- euro
  • Cineville: 1 euro . Kan niet online gereserveerd worden (wel bij Velvet te koop)
  • 10-rittenkaart: 35, – euro. E-ticket bij je eerste bezoek omwisselen voor een ‘echte’ 10-rittenkaart. Met max. 2 personen per avond te gebruiken.
  • Rotterdampashouders: Kunnen één keer gratis naar de film. Laat uw pas zien bij de kassa aan de deur. Kan niet online of bij Velvet gereserveerd worden. Geen garantie tot toegang bij kinderprogramma.

Koop hier je tickets online (1 euro boekingskosten per ticket)

Klik

Veelgestelde vragen:

Download hier ons huisreglement

Vanaf hoe laat is de Pleinbioscoop geopend?

De deuren van de Pleinbioscoop gaan om 20:00 uur open.

Hoe laat begint de film?

Dit verschilt per dag, dat heeft te maken met het tijdstip waarop de zon ondergaat. Ons streven is om het hele programma (inclusief voorfilm) om 21:15 uur te starten. Maar zeker in het begin van de periode kan dat iets later zijn. Moet je een bepaalde bus of trein halen en wil je weten of dat wel kan? Stuur dan op de dag zelf een mailtje of bel even, dan denken we met je mee (contactgegevens onderaan de pagina).

Gaat de Pleinbioscoop door als het regent?

De Pleinbioscoop draait altijd film, ook als het regent. We zeggen alleen af als er een gevaarlijke situatie ontstaat door noodweer. Mocht dit zo zijn, dan melden we dat onmiddellijk op de website en facebook.

Worden de kaartjes vergoed bij slecht weer?

Zo lang de Pleinbioscoop doorgaat, worden gekochte kaartjes niet teruggenomen.

Is de Pleinbioscoop wel eens uitverkocht?

Het terrein van de Pleinbioscoop is heel groot, dus het komt zeer zelden voor dat we mensen moeten wegsturen. Online reserveren is vooral bedoeld voor personen die graag de rij bij de kassa willen vermijden, die het fijn vinden om hun ticket alvast op zak te hebben of bijvoorbeeld een kaartje weg willen geven als cadeau.

Let op: dit geldt niet voor het overdekte kinderprogramma. Hier is de capaciteit beperkt en is online reserveren aan te raden. 

Wat als ik niet kan en graag een andere avond wil komen?

Als je je kaartje aan de deur of bij Velvet hebt gekocht, dan staat er geen datum op en kun je komen wanneer je wil. Heb je je kaartje online gekocht? Stuur dan minstens 5 dagen van tevoren een mailtje via onderstaand contactformulier, dan kunnen we dit voor je omwisselen.

Mag ik mijn kaartje op een telefoon laten zien?

Dat kan. Zet wel de brightness op z’n hoogst. Houd altijd je telefoon zelf goed vast tijdens het scannen of leg deze op de tafel bij de ticketcontrole. Zo loop je niet het risico dat ‘ie per ongeluk op de grond valt of anders beschadigd wordt.

Is een kaartje inclusief een stoel?

Een stoel is niet inbegrepen in de kaartprijs. Wel kun je bij heel veel Rotterdamse winkels en café’s een sticker halen om gratis een stoeltje te huren. Meer informatie hierover vind je vanaf eind juli hier op de website (zoek: stoeltjescollectief). Zonder sticker betaal je 1,- euro voor de huur van een stoel. Of neem je eigen stoeltje/strandstoel/fauteuil van huis mee! Want dat mag ook. Er zijn altijd genoeg stoelen te huur.

Ik ben mijn e-tickets kwijt, hoe vind ik ze terug?

Als je kaartjes online hebt gekocht, dan kun je op deze pagina inloggen om je tickets opnieuw te downloaden: https://pleinbioscoop.stager.nl/web/users/tickets

Mogen honden ook van de film genieten?

Honden mogen mee naar de film (katten ook trouwens, of parkieten) maar dienen altijd aangelijnd te zijn. Houd rekening met andere bezoekers, door met een grote hond bijvoorbeeld aan de rand van het publieksvak te gaan zitten.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen op de Pleinbioscoop?

Dat mag. Hoeft overigens niet, want onze bar is de hele avond open. Ook verkopen we vers gebakken popcorn, snoepgoed en warme snacks.

Als je toch graag zelf iets meeneemt, let dan op: je eten en drinken mag niet in glas verpakt zijn. We zijn verplicht hierop te controleren, dus het kan zijn dat de beveiliging vraagt of ze even in je tas mogen kijken. Ook bij de bar moeten we alles in plastic schenken. Mocht je toch glaswerk bij je hebben, dan kun je dit gratis in bewaring geven bij onze flessengarderobe en aan het einde van de avond weer meenemen.

Route?

Het adres van de Pleinbioscoop voor navigatie is: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam.

De Pleinbioscoop ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Loopafstand 2 à 3 minuten van metrostation Eendrachtsplein en tram / bushaltes Eendrachtsplein (tramlijn 4 & 7, Stadsbus 32) en Museumpark (tramlijn 7). Klik hier voor Museumpark in Google Maps. 

Hoe zit het met parkeren?

Parkeren kan recht onder de Pleinbioscoop in de Parkeergarage Museumpark. Dat is goedkoper dan op straat.

Aan de automaat geldt vanaf 22:00 uur een tarief van € 1,- per uur. Dit betekent dat van 20:00 uur tot 00:00 uur in totaal € 6,- moet worden afgerekend.  Vorig jaar was dat nog € 7,50.

Je kunt nu ook online reserveren om nog meer korting te krijgen:

https://parkereninrotterdam.nl/jouw-voordeel/

Hoe toegankelijk is de Pleinbioscoop voor bezoekers met een fysieke beperking?

De Pleinbioscoop is volledig rolstoeltoegankelijk en er is een mindervalidentoilet aanwezig.

Mag ik roken op de Pleinbioscoop?

Roken mag, maar we willen je aanmoedigen om rekening te houden met je medebezoekers. Ga bijvoorbeeld aan de rand van een publieksvak zitten en verhuis als je buren aangeven er last van te hebben.