Read our English FAQ

Click

Tickets

Tickets voor de Pleinbioscoop koop je online of bij de kassa aan de deur.

Online kaartverkoop

Kaartjes die je online koopt zijn bedoeld voor een specifieke datum en film. Je kunt deze alleen op die dag gebruiken. Het e-ticket van een 10-rittenkaart  ruil je bij je eerste bezoek aan de deur om voor een stempelkaart.

Met een e-ticket weet zeker dat je bij de deur niet in de rij hoeft te staan bij de kassa, je kunt dan via de fast lane naar binnen. Online kaartverkoop gaat door tot aan de start van de film.

Kaartjes aan de deur kopen

Kaartjes die je aan de deur koopt zijn datumloos. Je kunt dus ook extra kopen voor een volgende dag. Wel kan het zijn dat je, zeker bij lekker weer, in de rij staat bij de kassa. Aan de deur kun je pinnen.

Kaartjes bij Velvet

Ook bij platenzaak Velvet Rotterdam (Oude Binnenweg 121A)  kun je kaartjes kopen voor de Pleinbioscoop.

Tarieven Pleinbioscoop 2018

  • Normaal: €6 (inclusief transactiekosen)
  • Steun-de-Pleinbios-tarief (wanneer je ons een extra warm hart toedraagt): €8
  • Kortingstarief medewerkers Erasmus MC en Oogziekenhuis (op vertoon van pas): €5
  • Cineville: Gratis. Je moet nog wel langs de kassa om je pas te laten zien.
  • 10-rittenkaart: €40. Een e-ticket wissel je bij je eerste bezoek om voor een echte stempelkaart. Met max. 2 personen per avond te gebruiken.

Let op: bovenstaande informatie is niet van toepassing op locatievoorstellingen zoals The Grand Budapest Hotel op het ss Rotterdam. 

Koop een tienrittenkaart

Koop

Koop hier je tickets online

Klik

Veelgestelde vragen:

 

Vanaf hoe laat is de Pleinbioscoop geopend?

De deuren van de Pleinbioscoop gaan om 20:00 uur open. Dan kun je een plekje zoeken, een drankje drinken en een hapje eten. Ook zorgen we op verschillende dagen voor livemuziek en ander entertainment.

Hoe laat begint het filmprogramma?

Dit verschilt per dag, dat heeft te maken met het tijdstip waarop de zon ondergaat. Bekijk de programmapagina van iedere film voor de actuele tijden. Onze tip: kom op tijd, houd er rekening mee dat je eventueel nog in de rij moet staan en een plek moet zoeken op het terrein. De afstanden die je moet afleggen zijn wat groter dan in een normale bioscoop.

Gaat de Pleinbioscoop door als het regent?

De Pleinbioscoop draait altijd film, ook als het regent. We zeggen alleen af als er een gevaarlijke situatie ontstaat door noodweer. Mocht dit zo zijn, dan melden we dit zo snel mogelijk via al onze kanalen: website en sociale media.

Worden de kaartjes vergoed bij slecht weer?

Zo lang de Pleinbioscoop doorgaat, worden gekochte kaartjes niet teruggenomen.

Is de Pleinbioscoop wel eens uitverkocht?

Het terrein van de Pleinbioscoop is heel groot, dus het komt zelden voor dat we mensen moeten wegsturen. Online reserveren is vooral bedoeld voor personen die graag de rij bij de kassa willen vermijden, die het fijn vinden om hun ticket alvast op zak te hebben of een kaartje weg willen weggeven als cadeau.

Let op: dit geldt niet voor het kinderprogramma. Hierbij is de capaciteit beperkt en raden we aan om online te reserveren. 

Hoe kan ik reserveren met Cineville?

Met een Cineville-pas moet je altijd even langs de kassa om een gratis ticket op te halen. Online reserveren kan niet, maar is eigenlijk ook niet nodig. Zo lang je op tijd bent loop je geen risico dat de film uitverkocht is.

Wat als ik niet kan en graag een andere avond wil komen?

Als je je kaartje aan de deur of bij Velvet hebt gekocht, dan staat er geen datum op en kun je komen wanneer je wilt. Heb je je kaartje online gekocht? Stuur dan minstens 5 dagen van tevoren een mailtje via onderstaand contactformulier, dan kunnen we dit voor je omwisselen.

Mag ik mijn kaartje op een telefoon laten zien?

Dat kan. Zet wel de brightness op z’n hoogst. Houd altijd je telefoon zelf goed vast tijdens het scannen of leg deze op de tafel bij de ticketcontrole. Zo loop je niet het risico dat ‘ie per ongeluk op de grond valt of anders beschadigd wordt.

Is een kaartje inclusief een stoel?

Een stoel is niet inbegrepen in de kaartprijs. Wel kun je bij heel veel Rotterdamse winkels en café’s een sticker halen om gratis een stoeltje te huren. Meer informatie vind je hier.

Zonder sticker betaal je 1,- euro voor de huur van een stoel. Of neem je eigen stoeltje/strandstoel/fauteuil van huis mee! Want dat mag ook. Er zijn altijd genoeg stoelen te huur.

Ik ben mijn e-tickets kwijt, hoe vind ik ze terug?

Als je kaartjes online hebt gekocht, dan kun je op deze pagina inloggen om je tickets opnieuw te downloaden: https://pleinbioscoop.stager.nl/web/users/tickets

Mogen honden ook van de film genieten?

Honden mogen mee naar de film (katten ook trouwens, of parkieten) maar dienen altijd aangelijnd te zijn. Houd rekening met andere bezoekers, door met een grote hond bijvoorbeeld aan de rand van het publieksvak te gaan zitten.

Mag ik eigen eten en drinken meenemen op de Pleinbioscoop?

Dat mag. Hoeft overigens niet, want onze bar is de hele avond open! Ook verkopen we vers gebakken popcorn, snoepgoed en warme snacks.

Als je toch graag zelf iets meeneemt, let dan op: je eten en drinken mag niet in glas verpakt zijn. We zijn verplicht hierop te controleren, dus het kan zijn dat de beveiliging vraagt of ze even in je tas mogen kijken. Ook bij de bar moeten we alles in plastic schenken. Mocht je toch glaswerk bij je hebben, dan kun je dit gratis in bewaring geven bij onze flessengarderobe en aan het einde van de avond weer meenemen.

Zoeken jullie nog vrijwilligers?

Wat leuk dat je ons zou willen helpen! Je kunt hier een formulier invullen en dan nemen onze vrijwilligerscoördinatoren contact met je op.

Kan ik komen spelen met mijn bandje?

We zijn nog op zoek naar leuke acts voor tijdens de inloop. Heb je interesse, mail dan wat informatie over jezelf, plus je beschikbaarheid en eventuele voorkeursdata naar jolien@stichtingdeloodsen.nl

Kan ik adverteren op jullie scherm?

Dat kan! Stuur een mailtje naar info@pleinbioscooprotterdam.nl voor meer informatie.

Route?

Het adres van de Pleinbioscoop is: Museumpark 32, 3015 CX Rotterdam.

De Pleinbioscoop ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het Centraal Station.

Loopafstand 2 à 3 minuten van metrostation Eendrachtsplein en tram / bushaltes Eendrachtsplein (tramlijn 4 & 7, Stadsbus 32) en Museumpark (tramlijn 7). Klik hier voor Museumpark in Google Maps. 

Hoe zit het met parkeren?

Parkeren kan recht onder de Pleinbioscoop in de Parkeergarage Museumpark. Dat is goedkoper dan op straat. Je kunt ook online reserveren voor extra korting.

Hoe toegankelijk is de Pleinbioscoop voor bezoekers met een fysieke beperking?

De Pleinbioscoop is volledig rolstoeltoegankelijk en er is een mindervalidentoilet aanwezig.

Mag ik roken op de Pleinbioscoop?

Roken mag, maar we willen je aanmoedigen om rekening te houden met je medebezoekers. Ga bijvoorbeeld aan de rand van een publieksvak zitten en verhuis als je buren aangeven er last van te hebben.

Privacyverklaring

Lees meer