Pleinbioscoop Presenteert: Rooftop Movies met Rotterdamse Dakendagen

We gaan het dak op! Op vrijdag 1 & zaterdag 2 juni draaien we film op het dak van Parkeergarage de Bijenkorf. Tijdens de Rotterdamse Dakendagen 2018 presenteren we daar twee ontroerende en grappige films die zich afspelen in een overweldigend groene omgeving.

Natuurgeweld

Mega-uitzichten met diepgroene bossen en knalblauwe luchten spatten van het scherm. Een ultiem contrast met de stadsjungle waar we zelf in zitten. Mogen wij nog wel stadskindjes zijn? Of moeten we de luxe achter ons laten en survival-experts worden? De relatie van mens tot natuur wordt aan de kaak gesteld! En dat terwijl je gewoon van een film zit te genieten, met de mooiste stad van de wereld op de achtergrond. Laat die mensen op het scherm maar zwoegen, wij zitten er warmpjes bij.

Praktisch

De Pleinbios zorgt dat er stoeltjes en dekentjes aanwezig zijn. Omdat we bovenop een parkeergarage zitten, kun je de auto vlakbij neerzetten. Je picknickspullen en kussentjes zijn dan ook van harte welkom. We zorgen dat er fris en popcorn verkrijgbaar is, maar je favoriete zak chips en een flesje van het een of ander mag je zelf meenemen. Met de fiets komen mag natuurlijk ook, graag zelfs. Neem dan de lift via de voetgangersingang van de parkeergarage.

Kaartjes

Kaartjes kosten €7,50 per persoon. Deze kunnen online (zie link bij de filmomschrijving) worden aangeschaft of bij de kaartverkooppunten van Rotterdamse Dakendagen.

Over de locatie

De Q-Park Bijenkorf parkeergarage vind je aan de Aert van Nesstraat. Veel centraler wordt het niet in Rotterdam. Het schuine dak ligt genesteld tussen de hoogbouw eromheen en biedt daarom een bijzonder uitzicht op de architectuur in het stadscentrum.


Vrijdag 1 juni
Hunt for the Wilderpeople (2016) – Taika Waititi

Nieuw Zeelandse feelgood-cultfilm van regisseur Taika Waititi (die sindsdien ook Hollywoodsucces heeft behaald als regisseur van Thor: Ragnarok). Grappig, quirky en hartverwarmend. Quotes die je nooit meer vergeet en een liedje dat je maanden later nog steeds in je hoofd hebt (“Ricky Baker, it’s your birthday. Once rejected… now accepted… by meeeeee“) Met een hoofdrol voor de Nieuw Zeelandse wildernis, waar de sympathieke jongen Ricky Baker en zijn chagrijnige stiefvader uit handen van de komisch incapabele politie proberen te blijven.

Koop je kaartjes online

Tickets

Zaterdag 2 juni
Captain Fantastic (2016) – Matt Ross

Excentrieke vader Viggo Mortensen leidt zijn kinderen op tot ware survivalexperts. Diep in de bossen, geïsoleerd van de rest van de wereld en hun familie, waarmee hij op z’n zachtst gezegd een moeizame relatie heeft. Worden zijn kinderen tekort gedaan doordat hij vasthoudt aan zijn principes?

Koop je kaartjes online

Tickets