Visages Villages (Faces Places)

maandag 20 augustus 2018

Zonsondergang: 20:55
Start voorprogramma: 21:15
Start Hoofdfilm: 21:35
Duur Film: 94 minuten
Verwachte eindtijd: 23:09
Voorfilm: Gallivant – Bram van Dijk & Diep – Michelle Verhoeks

IMDB score: 7.9
Jaar: 2017
Land: France

Jeugdige, springerige, lieve documentaire van de 90-jarige filmmaakster Agnès Varda, die samen met de fotograaf JR door Frankrijk trok en mensen portretteerde. Simpel recept, heerlijke film.

Regie: JR, Agnès Varda
Met o.a.: Agnès Varda, JR, Jeannine Carpentier, Clemens Van Dungern

In samenwerking met

Language:

Audio: French
Subtitles: Dutch

Over de film:

Hij is 33 en zij is 88 en samen gaan ze een film maken: een avontuurlijke docu-roadmovie door Frankrijk. Ze brengen het verleden en het heden samen. Agnès Varda is een legendarische filmmaker, pionier van het nouvelle vague genre in de Jaren 50. Fotograaf JR maakt portretten van de bijzondere gezichten die ze samen tegenkomen. Deze portretten worden meer dan levensgroot uitgeprint en opgehangen in de dorpjes waar ze gemaakt zijn. Een simpele film, waar de levensvreugde vanaf spat.

Kortefilmprogramma:

Gallivant –  Bram van Dijk – 6 min. (2017)

De hoofdpersoon gaat op zoek naar iets nieuws, naar grenzen. Iets dat hem weer wat doet voelen. Met zijn vrienden struint hij verlaten plekken af. Ze roken, drinken, tongen en slopen. Op zoek naar afleiding, verandering, weg van het gewone. Gemaakt voor de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

Diep – Michelle Verhoeks – 4 min. (2017)

Een vrouw reikt tot in het diepste van haar onderbewustzijn. Een kleurrijke droom voert haar naar een surrealistische oceaan waar ze andere vrouwen bekijkt en haar eigen seksualiteit verkent. Poëtische korte animatiefilm gemaakt aan de AKV | St. Joost vermengt analoge en digitale vormen.

Nodig je vrienden ook uit voor Visages Villages (Faces Places):