I, Tonya

woensdag 22 augustus 2018

Zonsondergang: 20:50
Start voorprogramma: 21:15
Start Hoofdfilm: 21:30
Duur Film: 120 minuten
Verwachte eindtijd: 23:50
Voorfilm: Glad IJs – Joosje Duk

IMDB score: 7.5
Jaar: 2017
Land: UK, USA

Het niet al te makkelijke leven van Tonya Harding, Amerikaans kunstschaatskampioen, berucht vanwege haar rol in de aanslag op een concurrente.

Regie: Craig Gillespie
Met o.a.: Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney, Julianne Nicholson

Language:

Audio: English
Subtitles: Dutch

Over de film:

I, Tonya is het op waarheid gebaseerde verhaal van kunstschaatser Tonya Harding (Margot Robbie). Beroemd en berucht vanwege de aanval op haar grote, eveneens Amerikaanse, rivale Nancy Kerrigan in 1994. Zij werd, heel toevallig, vlak voor de Olympische Spelen op haar knie geslagen met een wapenstok. De man en bodyguard van Tonya worden aangeklaagd; zelf zegt Tonya nog steeds dat ze er niks mee te maken heeft gehad. De film verbeeldt Tonya’s moeilijke jeugd en haar eeuwige strijd tegen haar white trash-imago dat ze, zelfs op het ijs, maar niet van zich af kan schudden. Met een glansrol voor Allison Janney als de moeder van Tonya.

Kortefilmprogramma:

Glad IJs – Joosje Duk – 10 min. (2018)

Vorig jaar nog een Pitchen op het Plein-project, nu voltooid. Korte suspensefilm gaat over de in Nederland groeiende angst voor aanslagen. Op een openbare ijsbaan ziet gevonden voorwerpen loketmedewerker Rink (Achmed Akkabi) ineens een jongen met een verdachte rugzak aan de andere kant van de baan op een bankje zitten. Vervolgens slaan zijn gedachten op hol. Première!

Nodig je vrienden ook uit voor I, Tonya: