Capharnaüm

zondag 18 augustus 2019

Zonsondergang: 21:00
Start voorprogramma: 21:30
Start Hoofdfilm: 21:51
Duur Film: 126 minuten
Verwachte eindtijd: 00:00

IMDB score: 8.5
Jaar: 2018
Land: Lebanon, France, USA

Een leven zoals dat van Zain, een straatarm jochie in Beiroet, is het leven niet waard. Vindt Zain zelf. Daarom sleept hij zijn ouders voor de rechter.

Regie: Nadine Labaki
Met o.a.: Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Boluwatife Treasure Bankole, Kawsar Al Haddad

Capharnaüm betekent ‘chaos’. Dat is nog mild uitgedrukt, voor het leven van de jonge Zain. Hij slijt zijn dagen in de straten van Beiroet, nadat hij is weggelopen van huis. Een betere optie had hij niet: als oudste kind sloofde hij zich uit om een paar rotcenten voor het gezin te verdienen, en zijn ouders huwelijkten zijn zusje uit aan de hoogste bieder. Dus slaat Zain op de vlucht, sluit hij nieuwe vriendschappen, maakt allesbepalende beslissingen en komt tenslotte tegenover zijn ouders in de rechtszaal te staan…

Capharnaüm won de Jury Prize op Cannes en was de absolute publiekswinnaar tijdens afgelopen IFFR. Terecht, vinden wij. Regisseur Nadine Labaki castte met de charismatische debutant Zain Al Rafeea de perfecte hoofdrolspeler, wiens echte leven op momenten niet veel verschilt van dat van zijn personage. Hartverscheurend en levensecht.

Audio: Arabic
Subtitles: Dutch

Nodig je vrienden ook uit voor Capharnaüm: