Black Panther

donderdag 23 augustus 2018

Zonsondergang: 20:48
Start voorprogramma: 21:15
Start Hoofdfilm: 21:33
Duur Film: 134 minuten
Verwachte eindtijd: 23:47
Voorfilm: Catastrophe – Jamille van Wijngaarden

IMDB score: 7.3
Jaar: 2018
Land: USA

Een superheldenfilm zoals er nog geen superheldenfilm was. Regisseur Coogler brengt het verhaal van de Afrikaanse koning Black Panther tot leven.

Regie: Ryan Coogler
Met o.a.: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira

Language:

Audio: English
Subtitles: Dutch

Over de film:

Dit is geen actiefilm, dit is een fenomeen. Dit superheldenverhaal van Marvel brak alle records en is uniek in het genre. Chadwick Boseman speelt Black Panther, de rechtschapen koning van de fictieve Afrikaanse natie Wakanda. Naast zijn superkrachten (inbegrepen bij de functie) leunt hij op de skills van de vrouwen in zijn leven: zijn trouwe bodyguard, zijn zus en zijn ex. Maar de echte ster van deze film is toch wel de bad guy: de schijnbaar harteloze Killmonger (Michael B. Jordan).

Speciaal programma: Coming to your Senses

Het begint een echte traditie te worden: voor één avond worden alle posten van de Pleinbioscoop bemand door dove en slechthorende vrijwilligers. Een biertje of een kaartje bestellen moet vanavond dus in gebarentaal. Pleinbioscoop meets Deaf Culture! Benieuwd naar gebarentaal en de dovencultuur? Boek deze film dan inclusief het voorafgaande diner (€15). Als je een ticket voor het diner koopt ontvang je later een e-mail zodat je eventuele allergieën en dieetwensen kunt doorgeven.

Klik hier voor meer informatie over Coming To Your Senses

Kortefilmprogramma

Catastrophe – Jamille van Wijngaarden – 2 ½ min. (2017)

Wanneer een klein vogeltje ineens dood neervalt in zijn kooitje richten alle ogen zich op de kat. Die probeert wanhopig alles weer goed te maken, maar al doende wordt het alleen maar erger. Spitsvondige ultrakorte animatiefilm.

Nodig je vrienden ook uit voor Black Panther: