Bekijk de locatie in Google Maps

Klik

Film op de Rotte

Minivakantie: Vanaf een bootje op de Rotte kijken naar waterklassiekers

Voor een heerlijk stukje natuur hoef je (gelukkig) helemaal niet zo ver van Rotterdam vandaan. Op zo’n 25 minuten fietsen van het centrum vind je al een idyllisch plekje aan de Rottekade. Vrijdag 29 en zaterdag 30 september 2017 kun je vanaf daar een bootje op het kabbelende water film kijken! Bootjes kun je huren of zelf meenemen. Een heerlijke avond op het water mét een toepasselijke film.

Over de locatie

Veel Rotterdammers kennen dit plekje voornamelijk omdat ze in de winter onder het bruggetje door schaatsen of er in de zomer langsfietsen. De locatie is op steenworp afstand van de skibaan, de klimmuur en het Hoge Bergse Bos.

Navigeren kan naar Restaurant de Lindehoeve, Rottekade 32, 2661 JN Bergschenhoek.


Tickets

Tickets kopen kan alleen online.
Film kijken op de Rotte kan op drie manieren:


Reserveer een plaatsje op een sloep – 5 euro per persoon

Ideaal voor waterliefhebbers zonder eigen bootje.

Op een stoeltje aan de kant – 3 euro per persoon
Ook aan de waterkant is het goed toeven. Wij zorgen voor een stoeltje.

Op een eigen boot – 15 euro per boot
Koop een kaartje voor je boot en vaar gezellig naar de locatie toe. Je mag zelf weten hoeveel mensen er op je boot zitten, maar let op: het moet een klein vaartuig zijn van minder dan 10 meter lang.

Koop je tickets online

KOOP

Over de films

Blue Lagoon (Randal Kleiser, 1980) – vrijdag 29 september

Eind 19e eeuw, twee kinderen en een scheepskok lijden schipbreuk en komen op een onbewoond eiland terecht. Nadat de kok al gauw het loodje legt leven de kinderen (Brooke Shields en Christopher Atkins) samen verder en groeien op, alleen op de wereld. Terwijl ze volwassen worden groeit hun ongemakkelijke liefde voor elkaar in deze evenzo ongemakkelijke film die inmiddels onbetwist de cultstatus heeft bereikt. Riep behoorlijk wat controverse op, doordat Brooke Shields slechts 14 jaar oud was tijdens het filmen.

The Life Aquatic with Steve Zissou (Wes Anderson, 2005) – zaterdag 30 september 

Steve Zissou (Bill Murray) is een Jacques Cousteau-achtig figuur die niets anders doet dan bizarre natuurexpedities opzetten en zich als een zak gedragen tegen de mensen die om hem geven. Inmiddels is zijn ster dalende en krijgt hij ook nog te verduren dat zijn beste vriend wordt opgegeten door een enorme haai. Vastbesloten om wraak te nemen gaat hij met zijn crew, zijn ex-vrouw (Anjelica Huston) en verloren zoon (Owen Wilson) op een laatste reis om de haai te doden en een poging te doen zijn reputatie te redden. Stijlvol seventiesavontuur van regisseur Wes Anderson.


Film op de Rotte is een samenwerking met

Film op de Rotte is winnaar van de 1e prijs van ‘De Rotte daagt je uit’, de prijsvraag van Recreatieschap Rottemeren 50 jaar en wordt mede geproduceerd door Stichting Lekker Groen.