Fight Club op Heijplaat (uitverkocht)

Laat je burgerlijke leven even voor wat het is en speel een avondje de ultieme ramptoerist. Maak een boottocht over de Maas naar een bizarre filmzaal. Een filmzaal zonder dak en zonder muren. Die zijn namelijk afgebrand. “You were looking for a way to change your life. You got it!”

Over de locatie

De Julianakerk, ook wel Juul genoemd, wás een statig gebouw op Heijplaat. Nu is het een onwerkelijke ruïne met geblakerde houten deuren en enkel nog een deel van de gevel overeind. Het lijkt wel een filmset, middenin een Rotterdamse woonwijk. De eigenaren van het pand hadden grote plannen, of eigenlijk hebben ze die nog steeds. Juul moest een combinatie van woonruimte en buurtplek worden, gerealiseerd door de groep vrienden die de kerk had gekocht. Maar het mocht niet zo zijn, want in augustus 2017 brandde de kerk dus helemaal af. De oorzaak van de brand is onbekend.

Om wanhopig van te worden? Misschien. Maar geen reden voor de eigenaren om bij de pakken neer te zitten. In januari werd het al geopperd in het AD: misschien kun je er in de zomer film draaien. En dat gaan we doen! Op zaterdag 29 september.

Over de ervaring

Aan de voet van de Erasmusbrug staat een Spido voor je klaar. Deze neemt je mee naar Heijplaat, de oude woonwijk voor havenarbeiders in Charlois. Voorbij Katendrecht, langs de Lloydpier en verder naar het westen. Een bijzonder stukje Rotterdam: geïsoleerd tuindorp aan de Nieuwe Maas, met de RDM-werf en Onderzeebootloods als buren.

Daar bezoek je de Julianakerk. Of beter gezegd, wat er nog van over is. De ruïne van het afgebrande kerkgebouw is ons decor voor Fight Club, een koortsdroom van een film over de ontsnapping aan het burgerlijk bestaan. De fik erin en opnieuw beginnen. Dé oplossing voor “guys who work at jobs they hate to buy things they don’t need.” Geniet, met popcorn en drankjes van deze ultieme film-locatie-combinatie.

Na de film varen we weer terug met de Spido. In het donker over de Nieuwe Maas, een ervaring op zich. Om daarna veilig in bed te kruipen, met nieuwe waardering voor Ikea-keukens en kantoorbanen. Of toch met een radicaal plan om alles omver te gooien?

Over de film

Fight Club (1999, David Fincher)

Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands

Fight Club is een film over koste wat kost ontsnappen aan het yuppenbestaan. Wat als de wereld zoals je die nu kent in elkaar stort? Wat blijft er dan nog over? Meubelcatalogi en kantoorartikelen? Nee toch zeker?

De oplossing voor dit doelloze bestaan is Fight Club, waar mannen elkaar zonder noodzaak of schuldgevoel in elkaar mogen slaan. Om te voelen dat ze leven. Hoofdpersoon Jack ontmoet de levenslustige Tyler in het vliegtuig. En vanaf dat moment is niets in zijn leven meer hetzelfde.

 

Praktisch en prijzen

Datum zaterdag 29 september 2018

Tijden

19:00 uur: inloop / afvaart

20:00 uur: start film

22:30 uur: einde film

Als je een ticket inclusief boottocht koopt ben je om 23:30 uur weer in Rotterdam centrum.

Prijzen

Film € 7,50

Film + Boot € 15

Adressen

Afvaart boot: Spido ponton – Willemsplein 85, 3016 DR Rotterdam
Filmlocatie: Zaandijkstraat 7, 3089 PZ, Rotterdam

Taal

Film: English
Subs: Dutch

Tickets kopen met of zonder boottocht

Klik

 

It’s about daring to imagine the disenfranchised reducing the world to rubble and starting over.” – Rolling Stone over Fight Club