Coming to Your Senses

Het is inmiddels traditie op de Pleinbioscoop: een avond in het teken van dovencultuur. Dit jaar alweer voor de vierde keer, op 23 augustus.

Dove en slechthorende jongeren bemannen voor een avond alle posten van de openluchtbioscoop, van de bar tot de kaartverkoop. Met Nederlandse Gebarentaal kun je dus overal terecht. Wie geen gebarentaal kent is zoals altijd van harte welkom, maar zal een beetje creatief moeten communiceren. Eigenlijk een gewone filmavond dus, maar wel met een twist. De hoofdfilm is Black Panther. De film is Nederlands ondertiteld en er is ringleiding aanwezig.

Diner voorafgaand aan de film

Kom je naar Black Panther? Dan ben je ook van harte uitgenodigd om aan te schuiven bij het diner voorafgaand aan de film. Aan tafel zorgen we op een speelse manier voor gesprekken over de dovencultuur. Ook zeker aan te raden als je zelf niet doof of slechthorend bent, maar er wel graag meer over wilt weten. Tickets voor film inclusief diner kosten €15 en kunnen online worden besteld. Als je een ticket voor het diner bestelt, ontvang je later meer informatie per e-mail.

Vertoning van de documentaire Doof Kind op 13 augustus

Op 13 augustus vertoont de Pleinbioscoop de documentaire Doof Kind: een intiem portret van de dove tiener Tobias, die zich helemaal thuis voelt in de wereld van de doven. Deze film staat los van het Coming to Your Senses-programma, maar is zeker aan te raden voor een mooie inkijk in de dovencultuur. De film is Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld en er is ringleiding aanwezig.

Tickets voor 23 augustus: Black Panther

Klik

Tickets voor 13 augustus: Doof Kind

Klik

Praktische informatie

Pleinbioscoop Rotterdam vindt plaats in het Museumpark. De locatie is op 10 minuten loopafstand van Rotterdam Centraal Station en 3 minuten lopen van de dichtstbijzijnde metrohalte (Eendrachtsplein). Er bevindt zich een parkeergarage (‘Museumpark’) onder het terrein, waarvoor u online met korting een plaats kunt reserveren. Het terrein is vanaf 20.00 uur geopend, het filmprogramma begint rond 21.15 uur. De avond is rond 23:45 uur weer afgelopen. Tickets kosten 6 euro, of gratis met een Cinevillepas. De tickets kunnen online besteld worden of aan de kassa op locatie gekocht, met pin of contant geld.

Meer praktische info

Met dank aan

Dit programma zou niet mogelijk zijn zonder de inzet van de jongerengroep Swan Harbour, onderdeel van de Rotterdamse stichting Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam). Zij hebben vrijwilligers geworven, programmaonderdelen bedacht en uitgevoerd en promotie gemaakt.

Tevens dank aan NSGK, HandicapNL en HoorExpert bv. voor hun financiële en materiële ondersteuning.