Koop kaartjes voor deze avond

Tickets

Coming to Your Senses

Op vrijdag 25 augustus vindt voor de derde maal een bijzondere avond plaats op de Pleinbios, waarbij de dovencultuur centraal staat. Dove en slechthorende jongeren bemannen voor één avond alle posten van de openluchtbioscoop, van de bar tot de kaartverkoop. Met Nederlandse Gebarentaal kun je dus overal terecht. Wie geen gebarentaal kent is zoals altijd van harte welkom, maar zal creatief moeten communiceren. Om de avond luister bij te zetten is er ook een uitgebreid randprogramma in het teken van de dovencultuur. De hoofdfilm van de avond is Guardians of the Galaxy vol. 2.

Korte films in première

Voor de gelegenheid hebben we dit jaar het initiatief genomen tot maar liefst twee korte films, die op deze avond in première gaan. Beide films zijn Rotterdamse producties. ‘Sudden Deaf’, een productie van 48 Hour Film Project Rotterdam en regisseur Marc Eikelenboom, gaat over een man die plotseling doof wordt. De film heeft een bijzonder geluidsontwerp: doordat er alleen lage, ‘voelbare’ bastonen zijn gebruikt is de filmervaring gelijk voor dove en niet dove kijkers. Stadsdichter Derek Otte heeft een gedicht geschreven dat naar gebarentaal is vertaald. Terwijl Derek het gedicht live ten gehore brengt op de Pleinbioscoop zijn de handen van een gebarentolk poëtisch in beeld gebracht. Dit project is geregisseerd door Dominique van Ommen.

Feestelijk programma

Ook voorafgaand aan het filmprogramma is er van alles te beleven in het kader van dovencultuur. Pleinbioscoop Rotterdam viert dit jaar haar dertigste verjaardag en pakt daarom extra groot uit. Zo kun je onder andere meedoen en kijken naar gebarenkaraoke. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de jongerengroep Swan Harbour, onderdeel van de Rotterdamse stichting Swedoro (Stichting Welzijn Doven Rotterdam). Zij hebben vrijwilligers geworven, programmaonderdelen bedacht en uitgevoerd en promotie gemaakt.

Praktische informatie

Pleinbioscoop Rotterdam vindt plaats in het Museumpark. De locatie is op 10 minuten loopafstand van Rotterdam Centraal Station en 3 minuten lopen van de

dichtstbijzijnde metrohalte (Eendrachtsplein). Er bevindt zich een parkeergarage (‘Museumpark’) onder het terrein, waarvoor u online met korting een plaats kunt reserveren. Het terrein is vanaf 20.00 uur geopend, het filmprogramma begint rond 21.15 uur. De avond is om 00.00 uur weer afgelopen. Tickets kosten 5 euro, of 1 euro met een Cinevillepas. De tickets kunnen online besteld worden of aan de kassa op locatie gekocht, met pin of contant geld.


E-flyer Ontwerpwedstrijd

Ben jij een aanstormend ontwerptalent? Meld je dan aan voor de speciale Pleinbioscoop-ontwerpwedstrijd!

Voor deze wedstrijd zijn wij op zoek naar beginnende ontwerpers die een E-flyer maken voor de speciale Coming to Your Senses-avond (CTYS) tijdens Pleinbioscoop Rotterdam.

De E-flyer moet aansluiten bij de film en het programma van CTYS en uitnodigend zijn voor bezoekers. Het winnende ontwerp wordt niet alleen gebruikt als een communicatiemateriaal op social media, maar wordt ook op 25 augustus op het grote scherm vertoond voor misschien wel 2.000 bezoekers tijdens de CTYS-avond op de Pleinbioscoop.

Stuur je E-flyer in en wie weet wordt jij het nieuwe Rotterdams ontwerptalent van 2017!
Opdracht: Ontwerp een E-flyer voor de CTYS-avond tijdens Pleinbioscoop Rotterdam
Thema: Galaxy & Gebaren
Formaat: Minimaal 1920 bij 1080 pixels

Deadline: Stuur jouw ontwerp voor 20 augustus 2017 naar annabel@stichtingdeloodsen.nl

Prijs: VIP treatment tijdens de CTYS-avond (25 augustus) met o.a. twee gratis kaartjes en een heleboel popcorn!


We zoeken nog vrijwilligers!