Bubbelbrekers

Pleinbioscoop wil een ontmoetingsplek zijn voor alle Rotterdammers. Dat doen we door mooie films te vertonen op een groot plein met duizenden bezoekers tegelijk. Maar we willen nog nét iets meer doen. Door middel van een paar simpele acties hopen we nieuwe mensen met elkaar in contact te brengen. Op deze pagina vind je een overzicht van onze ‘bubbelbrekers’, kleine initiatieven om eens in gesprek te raken met iemand die je nog niet kent.

 


#1 Neem gratis een buur mee naar The Insult (dinsdag 14 augustus)

De film The Insult gaat over hoe een simpele burenruzie uiteindelijk een heel land kon verdelen. Dat moeten we in Rotterdam natuurlijk niet hebben. Daarom nodigen we iedereen (ook niet Rotterdammers) uit om eens met een buurman of buurvrouw naar de film te gaan. Lijkt dit je wel wat? Meld je dan samen met je buur bij de kassa van de Pleinbios en je krijgt een tweede kaartje voor The Insult helemaal gratis. Bewijzen dat je buren bent doe je door allebei een poststuk mee te nemen dat je hebt ontvangen (en waar dus je adres op staat).

Wanneer ben je buren?

Je bent buren als je in dezelfde straat woont, maar niet in hetzelfde huis!

Ik wil met mijn buur naar de film! Wat moet ik doen?

Neem allebei een poststuk mee dat je in de bus hebt gehad en waar dus je adres op staat. Laat dat zien bij de kassa van de Pleinbioscoop en je krijgt één van je twee kaartjes voor The Insult gratis.

 

Meer informatie over The Insult

Klik

#2 Filmvertoningen samen met Humanitas

Humanitas is een stichting die kwetsbare Rotterdammers helpt om op hun eigen manier te leven en zo zelfstandig mogelijk te wonen. Samen organiseren we meerdere filmvertoningen voor ouderen die zorg van Humanitas ontvangen. Op 14 & 20 augustus 2018 organiseren we middagvoorstellingen van de film ‘Victoria and Abdul’. De filmvertoningen worden gepresenteerd door Marja van Katendrecht. Aansluitend is er een lunch. De ouderen zijn te gast, maar er is ook ruimte voor een aantal andere bezoekers! Wil je ook mee film kijken? Koop dan hieronder een kaartje!

Let op: omdat het om een ochtend- en middagvoorstelling gaat vindt de filmvertoning plaats in een speciale, overdekte loods op het Pleinbioscoopterrein. De tienrittenkaart is niet geldig voor deze vertoning.

 

Praktische informatie

Filmticket: €7,50 inclusief lunch (een broodje)

Dinsdag 14 augustus
Inloop: 10:15 uur
Film: vanaf 10:30 uur
Lunch: 12:00 uur

Maandag 20 augustus
Inloop: 12:15 uur
Lunch: vanaf 12:30 uur
Film: 13:30 uur

Over de film

Victoria and Abdul (Stephen Frears, 2017)

Taal: Engels, met Nederlandse ondertiteling

Het is een onwaarschijnlijke vriendschap: koningin Victoria, staatshoofd van het enorme Britse rijk, en de jonge Indiase klerk Abdul, die nooit had gedacht ooit voet in een paleis te zetten. Maar de koningin heeft steeds meer moeite om zich te verzoenen met het keurslijf van de stijve Engelse aristocratie, en tijdens de voorbereidingen voor haar gouden jubileum groeien de twee steeds meer naar elkaar toe. Dit tot groot ongenoegen van de mensen om hen heen, die dit niet betamelijk vinden. Een hartverwarmend en humoristisch verhaal over twee mensen, die elkaar leren waarderen om wie ze zijn. Met o.a. Judi Dench, Michael Gambon en Eddie Izzard.

#3: Naar de film met een Rotterdammer

Wanneer was de laatste keer dat jij een echt gesprek voerde met iemand die je nog niet kent? Geen collega, niet een vriend van een vriend, maar gewoon zomaar een Rotterdammer? Wij dagen Rotterdammers uit om eens een keer naar de film te gaan met iemand die ze helemaal niet kennen. Géén blind date, totaal niet romantisch. Gewoon om je horizon te verbreden en hopelijk iets van elkaar te leren.

We hopen dat zij, door met iemand die ze niet kennen een film te kijken, op een andere manier de film zullen beleven. De ontmoetingen vertalen we naar een artikel samen met Cineville.

Inmiddels hebben we voldoende aanmeldingen binnen! Stay tuned voor de artikelen die hieruit voortkomen.

Kijk mee met Humanitas op 14 augustus om 10:30

Tickets

Kijk mee met Humanitas op 20 augustus om 12:30

Tickets

#4 Waar in Rotterdam ontmoeten we elkaar nog? – Fotoserie van Vers Beton

Vers Beton stelde een vraag: ‘Waar in Rotterdam ontmoeten we elkaar nog?’. Deze vraag leidde tot een fotoserie van twee Rotterdamse fotografen: Salih Kilic (foto links) en Loes van Duivendijk (foto rechts). Hoe is het in Rotterdam gesteld met ontmoetingsplekken? Stimuleert onze stad contact of kan dat nog wel wat beter? In april kwam het tot een debat, georganiseerd tijdens Motel Mozaïque. Op de Pleinbioscoop zullen we deze fotoserie tijdens de inloop op het scherm vertonen.

Lees meer over de fotoserie bij Vers Beton

Klik

#5 Visages Villages met LantarenVenster: neem eens iemand anders mee naar de film

Ga jij ook altijd met dezelfde mensen naar de film? Op 20 augustus vertoont de Pleinbioscoop Visages Villages in samenwerking met LantarenVenster. Bij deze vertoning willen we je stimuleren eens met iemand anders naar de film te gaan: bijvoorbeeld een buur, een vriend die je lang niet gezien hebt of een collega van een andere afdeling. Als je bij de kassa van LantarenVenster een kaartje koopt voor Visages Villages kun je een gratis tweede kaartje afhalen voor deze vertoning.

Meer info op de website van LantarenVenster

Klik