Bubbelbrekers

Pleinbioscoop wil een ontmoetingsplek zijn voor alle Rotterdammers. Dat doen we door mooie films te vertonen op een groot plein met duizenden bezoekers tegelijk. Maar we willen nog nét iets meer doen. Door middel van een paar simpele acties hopen we nieuwe mensen met elkaar in contact te brengen. Op deze pagina vind je een overzicht van onze ‘bubbelbrekers’, kleine initiatieven om eens in gesprek te raken met iemand die je nog niet kent.

 

Alles is liefde samen met Humanitas

Rotterdam Noord opgelet! We hebben een bubbelbreker voor je.

Humanitas is een stichting die kwetsbare Rotterdammers helpt om op hun eigen manier te leven en zo zelfstandig mogelijk te wonen. Samen organiseren we meerdere filmvertoningen voor ouderen die zorg van Humanitas ontvangen. En daarbij zijn ook de buren van deze ouderen van harte welkom! Dus wil jij een leuke film beleven én je buurtgenoten beter leren kennen? Kom dan film kijken op vrijdag 16 november om 12:30 uur. Je kunt gratis een ticket reserveren.


Alles is Liefde in De Wasserij in Rotterdam Noord

Datum: Vrijdag 16 november 2018

Locatie: De Wasserij. Zuster Meijboomhof (aan de achterkant van Humanitas Bergweg), ingang bij Sint-Agathastraat 54. Meer weten over de Wasserij? Klik hier.

Tijd: Vanaf 12:30 uur ben je van harte welkom in onze bioscoop voor een warme chocomel. Om 13:00 uur start het filmprogramma.

Toegang: Gratis! Wel graag even reserveren.

Over de film:

Joram Lürsen (NL, 2007, 110 min)

Romantische komedie en sinterklaasfilm ineen over diverse liefdesperikelen en een inval-Sinterklaas die het net even anders doet. Liefde is als Sinterklaas; je moet er in geloven, anders wordt het niks.

Reserveer hier je gratis ticket!

Klik

Filmvertoningen samen met Humanitas

Humanitas is een stichting die kwetsbare Rotterdammers helpt om op hun eigen manier te leven en zo zelfstandig mogelijk te wonen. Samen organiseren we meerdere filmvertoningen voor ouderen die zorg van Humanitas ontvangen. Op 14 & 20 augustus 2018 vonden middagvoorstellingen van de film ‘Victoria and Abdul’ plaats. De filmvertoningen werden gepresenteerd door Marja van Katendrecht. Aansluitend was er een lunch. Naast de ouderen van Humanitas waren ook andere bezoekers van harte welkom.

 

Naar de film met een Rotterdammer

We nodigden Rotterdammers uit om met een wildvreemde stadsgenoot naar de film te gaan. Géén romantiek, maar toch een blind date: gewoon om eens een nieuw iemand te leren kennen. Aan de oproep werd enthousiast gehoor gegeven. Dat gaan we vaker doen! Benieuwd hoe het was? Het verhaal van Leontine en Amina kun je lezen op de website van Cineville.

Lees hier het verhaal van Leontine en Amina!

Klik

Waar in Rotterdam ontmoeten we elkaar nog? – Fotoserie van Vers Beton

Vers Beton stelde een vraag: ‘Waar in Rotterdam ontmoeten we elkaar nog?’. Deze vraag leidde tot een fotoserie van twee Rotterdamse fotografen: Salih Kilic (foto links) en Loes van Duivendijk (foto rechts). Hoe is het in Rotterdam gesteld met ontmoetingsplekken? Stimuleert onze stad contact of kan dat nog wel wat beter? In april kwam het tot een debat, georganiseerd tijdens Motel Mozaïque. Op de Pleinbioscoop zullen we deze fotoserie tijdens de inloop op het scherm vertonen.

Lees meer over de fotoserie bij Vers Beton

Klik