Bubbelbrekers

Pleinbioscoop wil een ontmoetingsplek zijn voor alle Rotterdammers. Dat doen we door mooie films te vertonen op een groot plein met duizenden bezoekers tegelijk. Maar we willen nog nét iets meer doen. Door middel van een paar simpele acties hopen we nieuwe mensen met elkaar in contact te brengen. Op deze pagina vind je een overzicht van onze ‘bubbelbrekers’, kleine initiatieven om eens in gesprek te raken met iemand die je nog niet kent.

 


Bubbelbreker #1 – Filmvertoningen met Coalitie Erbij

Vorig jaar was het al een groot succes tijdens de Pleinbioscoop: filmvertoningen voor ouderen die zorg krijgen van Humanitas. En ook dit jaar mogen we met Humanitas en de andere instellingen van de Coalitie Erbij speciale filmvertoningen met lunch organiseren. We krijgen dan 75 ouderen op bezoek, die voor de gelegenheid gehaald en gebracht worden. Voor deze filmvertoningen kopen we ook een paar kaartjes voor andere bezoekers. Dus vind je het leuk om aan te sluiten? Kom film kijken en een broodje eten!

Data: donderdag 15 en dinsdag 20 augustus
Locatie: de Loods op het terrein van de Pleinbioscoop
Tijd: 11:00 uur film en aansluitend een lunch op het terrein
Tickets: €6

Over de film Stan & Ollie

Steve Coogan en John C. Reilly kruipen met ongekende precisie in de huid van het legendarische komische duo Laurel & Hardy. In hun nadagen proberen zij hun carrière nog een boost te geven

Tickets voor Stan & Ollie op 15 augustus

Click

Tickets voor Stan & Ollie op 20 augustus

Click

Bubbelbreker #2 – Fietsen met FietsMaatje

De Rotterdamse Unie van Vrijwilligers (UVV) is op zoek naar jongeren die het leuk vinden om met ouderen door Rotterdam te cruisen op een duofiets. Op donderdag 8 (Vice), 19 (Goede Buren) en 22 augustus (De Libi) zijn de FietsMaatjes aanwezig op de Pleinbioscoop om jou er alles over te vertellen. En je mag natuurlijk een stukje fietsen!

Wat doe je als Fietsmaatje?

Als FietsMaatje ga je samen met een oudere door Rotterdam cruisen, maar ook gezellig ergens koffie drinken. Je bent hiermee van enorme waarde voor iemand anders. Veel ouderen zouden maar wat graag willen fietsen, maar kunnen dit niet meer. FietsMaatje is voor hen echt een uitkomst.

Op de duofiets zit je naast elkaar, zodat je makkelijk met elkaar kan praten. De oudere mag meetrappen, maar dit hoeft niet. De fiets beschikt over elektrische trapondersteuning waardoor het jou nauwelijks energie kost.

Interesse? Check www.rotterdamse-helden.nl of stuur een berichtje naar deborah@uvvrotterdam.nl of 06-17264956.

Bubbelbreker #3 – Ode aan de Wednesday Night Skate

Het thema van ons programma is dit jaar een heerlijk decennium: de jaren 90. En binnen dit thema hebben we ook een bubbelbreker bedacht: samen skaten voorafgaand aan Mid90s, het regiedebuut van Jonah Hill. 

Mid90s brengt de skatecultuur van LA in de jaren 90 in beeld. En speciaal voor deze avond brengen wij een ode aan de skatecultuur van Rotterdam: de Wednesday Night Skate. Dit jaar is het 20 jaar geleden (1999) dat deze legendarische tocht voor het eerst door de stad reed. Na het eten de week doormidden skaten!

Voorafgaand aan de film mogen de rolschaatsen en skateboards uit het vet en maken we er met rollende dj Bootsy Paul een feestje van op het plein. Koop je kaartjes voor Mid90s en skate mee!

Datum: woensdag 14 augustus
Skaten: 19:30 – 20:30 uur
Filmprogramma: 21:30 uur

Om mee te skaten heb je een kaartje voor de film nodig.

Tickets voor Mid90s

Click